Skocz do zawartości

[korba] kupno Deore 2010

truskawek15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak już piszemy o farbie to czy biała korba będzie mniej się zdzierała chodzi o farbę niż czarna??

Nie sądzę korba zdziera się w dużej mierze od uderzeń kamyków lub łańcucha kiedy spada poza korbę. Zarówno biała jak i czarna mają lakierowaną powierzchnię więc będą się odzierały w takim samym stopniu.

Napisano

wydawało mi się że biała jakoś inaczej to znosi bo wiele rowerków oglądałem i czarne korby zawsze jakieś takie pozdzierane a białe mało co

Napisano

Mi kolega podsunął ciekawy pomysł.

Odkręcić ramiona, dać do piaskowania i położyć twardą anodę, w dowolnym kolorze :whistling:

Kilkadziesiąt zł myślę całość by kosztowała, ja się chyba szarpnę na to.

Napisano

Oprócz piaskowania są inne metody usuwania farby z aluminium, farby dodam, która tak łatwo schodzi, że nie będzie z tym żadnego problemu.

A korba to nie rama, nie musisz się martwić o małą grubość ramion.

Napisano

Na tyle, że może wyjść inny odcień, plamy, wżery itp. Generalnie nie sądzę, żeby ktoś mógł obiecać jakieś konkretne efekty bez empirycznego sprawdzenia.

Napisano

Poświęcę się dla ogółu, a raczej po prostu zaryzykuję, bo ramiona wyglądają po prostu biednie już w tej chwili.

Rozmawiałem z gościem co jest w temacie, i będziemy eksperymentować po zimie. Jak coś wyjdzie sensownego dam znać.

Napisano

To jaki stop jest to powinieneś mieć napisane. W nowszych Shimano masz Alu serii 7xxx. Jak troszkę poszperasz to się dowiesz jaki to stop i jakie pierwiastki wchodzą w jego skład ;)

Pozdro :)

Napisano

...a tak wyglądają koronki SLXa po 9,5 tysiącach, pierwszej koronki nie używałem, zastosowanie: szosa.

9500tyskorba.jpg

Ramiona SLXa po tym przebiegu nie mają śladu przetarcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...