Skocz do zawartości

[ocena] zużycia kasety

Gazda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widać już na niej wyraźne ślady zużycia i nowy łańcuch może nie zostać przyjęty.

Ile na niej nakulałeś?

Napisano

Nie moja :D Planuję kupić coś używanego, ale ciężko znaleźć coś w dobrej cenie i dobrym stanie ;) Chyba będę musiał kupić nową cs-50, bo na więcej fundusze nie pozwalają ...

Napisano

I to będzie najlepsze rozwiązanie.

Sam na niej jeżdżę i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć.

Co do napędu - za wyjątkiem korby nie pokusiłbym się o kupowanie używanych części - to tak trochę jak kot w worku. Nie wiadomo co dostaniesz.

Napisano

Mam w zanadrzu kasetę deore z łańcuchem deore lub XTR - przebieg kompletu deore 1800km przebieg łańcucha XTR 1300km. Mogę odsprzedać.

• Mod Team
Napisano

Moja po 15tys.km wygląda podobnie ;) W życiu to nie przyjmie nowego łańcucha, bo o ile zębatki luzem można dokupić nowe to te najbardziej zużyte na pająku już zostaną.

Moja po 8 kkm wygląda dużo gorzej, szczególnie zębatki 5 i 6. Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93.

kasetao.th.jpg

Napisano
Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93.

No i masz odpowiedź ;) Łańcuchy Shimano wyciągają się jak guma i już nigdy do nich nie wrócę. Choć Sramy są jeszcze gorsze.

Moja jeździła z Rohloffem. Zdjęcia gdzieś już wklejałem na forum, teraz nie chce mi się szukać.

EDIT:

Jest i zdjęcie

kasetaxt.jpg

Napisano

Ja nie widzę żadnej ale są tacy co widzą. Zawsze kupowałem jeden a drogi łańcuch a nie 3 tanie. Co innego jakbyś kupił 3 dobre łańcuchy jak np Campa C9, to wtedy by miało większy sens.

Moją opinię o łańcuchach Shimano/Sram już znasz więc się nie będę produkował ;)

Napisano

Wiesz .. gdybym zarabiał i odkładał na rower to nie byłoby problemu, ale niestety skromny licealista ma mocno uszczuplony budżet, więc niestety trzeba oszczędzać :icon_mrgreen:

Napisano

Nie wiele więcej wydasz kolego jak zakupisz łańcuch C9 miast tego Shimano i osobno kasetę deore, a będziesz bardziej zadowolony. Jak zrobisz około 700 km to po czasie możesz kupić drugi, 3 łańcuchów od razu nie musisz kupować. Zależy ile km robisz rocznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...