Skocz do zawartości

[manetka] sprężynka odbijająca uchwyt

Dim1992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[manetka]- czy istnieje możliwość dokupienia sprężynki do manetki która odbija "przełącznik" do zmiany biegu w rowerze?

post-126811-1265833686,2_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

Masz może zdjęcie samej sprężynki? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ta sprężynka to taki charakterystyczny drucik, miałem z tym problem w Shimano STX SE bardzo podobnych do tych Alivio (?), które pokazałeś. Niestety część absolutnie nie do kupienia. Pozostaje przełożyć z jakichś innych manetek, albo znaleźć osobę o wybitnych zdolnościach manualnych, która z kawałka drutu wykona taką sprężynkę.

Napisano

Tak chodzi o taką charakterystyczną sprężynkę w kształcie koła z takiego drucika. Szukałem w sklepach rowerowych to mówią że nie handlują takimi rzeczami;/

Napisano

Kupić nie kupisz.

Pochodź po serwisach porozmawiaj z serwisantami czasami mają oni jakieś złomowane manetki i za Peevo pewnie dało by się takową załatwić :yes:

• Mod Team
Napisano

To wszystko jasne, to ta sama sprężynka - takie kółko z zagiętymi końcówkami. Kiepska sprawa bo nigdzie tego nie kupisz. Popytaj w serwisach może wygrzebią z jakiejś starej manetki.

Napisano

Szkoda, że nigdzie tego nie kupię, poszukam jak mówiłeś jakobs jak znajdę to ok, jak nie to będę musiał kupić nową manetkę :)

• Mod Team
Napisano

No trzeba szukać po szrotowiskach, moze trafi sie jakas stara zniszczona manetka za grosze, mozna pytać w motorycacyjnych, moze jakaś z gaźnika ale innego podzespołu z ktregoś modelu podpasuje. Trzeba szukać.

Albo jak to ktoś proponował w miare spręzysty drucik i samemu nawinąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...