jackus Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Witam, ostatnio poszukałem w sieci i znalazłem fajny rower za dość małą kasę w stosunku do polskich cen. Niestety sprzedający jest z USA, no i tu się pojawia problem. Szukałem w internecie informacji, ale nigdy nie pasowały do mojej sytuacji lub były różne wartości cła. Więc wygląda to tak: -sprzedający jest z USA -rower jest używany ale jakie wartość to ok 1500$ i tu mam kilka pytań. Ile wyniosła by mnie przesyłka przesyłka całego roweru (jego waga ok 17kg)? Jaką firmą kurierską wysłać (droga lotnicza/morska)? Z jakimi kosztami cła oraz vat-u muszę się liczyć? Słyszałem coś że da się jakoś ominąć te opłaty wysyłają jako gifty czy jakoś tak albo przez jakieś różne firmy, lecz trzeba się liczyć ze sporym ryzykiem, że możemy nie otrzymać przesyłki. Z góry dzięki. A rower to specialized sx trail
Zymelka Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Tutaj masz trochę na ten temat. http://www.forumrowerowe.org/topic/62989-ebaycom-jakie-prawdziwe-koszty/
jackus Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Czytałem ten temat, ale ja mam inną sytuacje bo tam jest nowy amortyzator, a ja mam cały używany rower.
amoniak Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Czytałem ten temat, ale ja mam inną sytuacje bo tam jest nowy amortyzator, a ja mam cały używany rower. Jeśli używany to wszystko zależy ja potraktują celnicy ja za swojego jamisa grosza cła nie zapłaciłem Czytałem ten temat, ale ja mam inną sytuacje bo tam jest nowy amortyzator, a ja mam cały używany rower. Jeśli używany to wszystko zależy ja potraktują celnicy ja za swojego jamisa grosza cła nie zapłaciłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.