rainier Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 nakładasz na końcówkę pancerza, i podgrzewasz całość
progrand Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 nakładasz na końcówkę pancerza, i podgrzewasz całość Nakładasz na pancerz? Czyli że ich początkowa średnica jest taka jak pancerza? Zawsze myślałem że jeśli już się w to bawić to o średnicy nieco większej od linki i bez podgrzewania, zakładana tylko na odkrytych częściach. Nie jest tak że jak podgrzejesz to skurczy się na tyle że tarcie będzie zbyt duże? Sam zmieniłem ramę i teraz szukam dobrego rozwiązania systemu prowadzenia linek przerzutek, błoto, woda, zawsze trzeba min 3 razy w sezonie je wymieniać. Czy są jakieś w miarę dobre zamienniki systemu NOKON? Ewentualnie czy opłaca się kupować i za ile używane przez sezon NOKONY? Wtedy tylko wymiana samych linek na nowe? No i wreszcze jakie są najlepsze z tradycyjnych pancerzy do zestawu z czarną linką teflonową?
Wampi Napisano 23 Stycznia 2010 Napisano 23 Stycznia 2010 Nakładasz na pancerz? Czyli że ich początkowa średnica jest taka jak pancerza? Zawsze myślałem że jeśli już się w to bawić to o średnicy nieco większej od linki i bez podgrzewania, zakładana tylko na odkrytych częściach. Nie jest tak że jak podgrzejesz to skurczy się na tyle że tarcie będzie zbyt duże? Sam zmieniłem ramę i teraz szukam dobrego rozwiązania systemu prowadzenia linek przerzutek, błoto, woda, zawsze trzeba min 3 razy w sezonie je wymieniać. Czy są jakieś w miarę dobre zamienniki systemu NOKON? Ewentualnie czy opłaca się kupować i za ile używane przez sezon NOKONY? Wtedy tylko wymiana samych linek na nowe? No i wreszcze jakie są najlepsze z tradycyjnych pancerzy do zestawu z czarną linką teflonową? Jeśli chodzi o linki przerzutek, to ja jestem zadowolony z pancerzy XTR, do kupienia w komplecie linki, uszczelki, pancerze, końcówki za ~79 pln. Mnie udało się kupić bez linek teflonowych, za 34 złote Za to dałem dwie linki aluminiowe po 3 zł za szt. i jest ok Gumeczki spełniają swoją rolę jak należy. Aczkolwiek polecałbym jednak puścić w całym pancerzu linki. Nie ma mowy o żadnych oporach wyczuwalnych moim zdaniem. Jeśli masz siłę w palcach i sprężyna w przerzutce jest mocna, to nie ma bata, żeby coś tarło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.