Skocz do zawartości

[koło tył] Wymiana szybkozamykacza

LordRuthven

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję zakup przyczepki Extrawheel Voyager - koła mam uzbrojone w szybkozamykacze, a na stronie producenta przeczytałem, że będę musiał wymienić w tylnim kole obecny szybkozamykacz na inny, który pozwoli zamontować przyczepkę. Czy ja to mogę sam zrobić (nie znam się na technikaliach), czy też powinienem pójść z tym do serwisu. Jak długo trwa zrobienie tego w serwisie, no i ile może kosztować?;)

Napisano

Nie wiem jaki jest ten specjalny zacisk ale spokojnie możesz to zrobić samemu. A ile to może trwać? Bo ja wiem, jakieś pięć minut, oczywiście z kawą to liczę ;) Otwierasz zacisk, wykręcasz go przytrzymując za nakrętkę z drugiej strony, wyciągasz ośkę (uważaj na spręzynki), wkładasz ośkę nowego zacisku, nakręcasz nakrętkę, zamykasz zacisk - koniec. Zacisk powinien się zamykać z oporem, nie za lekko no i oczywiści żeby też nie trzeba go było młotkiem dobijać. A koszt wymiany w serwisie to nie wiem ile by wyniósł, wszystko sam robię, tylko koła centruję u takiego dziadka co jest ekspertem w tych sprawach:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...