LordRuthven Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Planuję zakup przyczepki Extrawheel Voyager - koła mam uzbrojone w szybkozamykacze, a na stronie producenta przeczytałem, że będę musiał wymienić w tylnim kole obecny szybkozamykacz na inny, który pozwoli zamontować przyczepkę. Czy ja to mogę sam zrobić (nie znam się na technikaliach), czy też powinienem pójść z tym do serwisu. Jak długo trwa zrobienie tego w serwisie, no i ile może kosztować?
Przeor Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Nie wiem jaki jest ten specjalny zacisk ale spokojnie możesz to zrobić samemu. A ile to może trwać? Bo ja wiem, jakieś pięć minut, oczywiście z kawą to liczę Otwierasz zacisk, wykręcasz go przytrzymując za nakrętkę z drugiej strony, wyciągasz ośkę (uważaj na spręzynki), wkładasz ośkę nowego zacisku, nakręcasz nakrętkę, zamykasz zacisk - koniec. Zacisk powinien się zamykać z oporem, nie za lekko no i oczywiści żeby też nie trzeba go było młotkiem dobijać. A koszt wymiany w serwisie to nie wiem ile by wyniósł, wszystko sam robię, tylko koła centruję u takiego dziadka co jest ekspertem w tych sprawach:)
LordRuthven Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Napisano 10 Stycznia 2010 Hmmm... czyli, żeby to ustrojstwo wymienić nie trzeba ściągać kasety ani nic takiego...? A ten "specjalny" zacisk wygląda tak: http://www.extrawheel.com/userfiles/image/obrazki-male/extrawheel_replace_qr.jpg
rockrider Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Hmmm... czyli, żeby to ustrojstwo wymienić nie trzeba ściągać kasety ani nic takiego...? A ten "specjalny" zacisk wygląda tak: http://www.extrawheel.com/userfiles/image/obrazki-male/extrawheel_replace_qr.jpg Nie, nie nic nie trzeba ściągac(kasety, ośki...) wystarczy tylko zrobic tak jak powiedział kolega Przeor. Pozdr.
LordRuthven Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Napisano 11 Stycznia 2010 w serwisie beda miec tylko polew z ciebie Przekonałeś mnie.
mati199 Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Żeby pytać się o to jak wymienić zacisk to trzeba mieć 2 lewe ręce albo chorobe umysłową
Przeor Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi
LordRuthven Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Napisano 11 Stycznia 2010 Żeby pytać się o to jak wymienić zacisk to trzeba mieć 2 lewe ręce albo chorobe umysłową Albo nie znać się na rowerach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.