Skocz do zawartości

[kola] upgrade czy wymiana

przemekser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam koła na obręczach dt x430 szprychach dt i piastach shimano m525. Chce się pozbyć tych piast bo chciałbym coś na maszynach. I tu pytanie czy wymienić same piasty? Jak tak to jakie byście polecili. Jest też opcja żeby pozbyć się tych kół i zakupić mavic crossride disc 2010 podobno mają poprawione mocowanie szprych i sztywność. Dodam że moja waga to 80kg

• Mod Team
Napisano

Zawsze w gre wchodzi kasa. Jezeli uda ci sie dobrze sprzedac to spoko. Jezeli chodzi o wymiane piasty to jezeli kupisz piaste z takim samym kołnierzem i sam przepleciesz koło wyjdzie tanio. Jak nie trzeba doliczyć jakieś 20-30zł za przeplecenie koła (zalezy gdzie) a jak piasta bedzie inna to jeszcze komplet szprych wiec wtedy lepiej kupić nowe.

Napisano

Jeżeli mam wydać ok 500zł na 2 piasty (dt 370) + ewentualnie szprychy to nie wiem czy nie lepiej za 600 kupić te mavicki. Bardzo mi się podobają tylko nie wiem czy wytrzymają bo moja waga + rower to prawie górna dopuszczalna granica tych kół. Jak sprzedam te kółka bo są w dobrym stanie to mi coś zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...