Dario82 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Witam Panowie i Panie.. pytam ponieważ chce się dowiedzieć czy jeżeli gdy opona jest krzywa to kierownica ma prawo drgać podczas hamowania?? (amortyzator podczas hamowania się ostro ugina i szaleje)Kupiłem Kelly's Oxygen w lipcu i tak stwierdzono co mi nie pasuje, ponieważ klocki hamują na feldze a nie na oponie.. Dodam,że nie pierwszym rowerem jeździłem bez tzw. trzymanki, a na tym ciężko równowagę złapać Jak stwierdził sprzedawca to niby jest to wina opony Kbix,a nie felgi. Więc dziś zamówiłem Continental RACE KING 26x2,0 drutówka. Jeżeli faktycznie nic się nie poprawi to reklamacja na ^&%*%$%(lepiej bez słów) Proszę o wasze uwagi i spostrzeżenia.
piootrj Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 i tak stwierdzono co mi nie pasuje, ponieważ klocki hamują na feldze a nie na oponie.. Nie bardzo rozumiem
blair7 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Mnie tu gila smierdzi, ten amortyzator wogole nie jest sztywny i wydaje sie mi ze wlasnie po jego stronie lezy problem
Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2010 A ja chyba wiem o co chodzi. Ja mam podobnie w tylnym kole (obrecz winnemann zac19) i obrecz jest prosta obrabiana cnc ponekąd ... ale podczas hamowania czuć drżenie tak jak by obrecz była pofalowana. W niczym to nie przeszkadza ale moze być irytujące. Jezeli masz tak samo to moze ci lekko telepac kierownicą i wina opony raczej to nie jest, mozesz przełozyc opony z przodu na tył czy od kogoc na chwile pozyczyc i sprawdzić.
Kamil515 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 ja mam obręcz kbix wmx, opone rocket rona i hamulce hayes stroker ryde. gdy hamuje na asfalcie mam drgania i wydaje mi się ze do klocki szarpią tarcze, przez co powstają drgania. z przodu zjawisko nie występuje
borowka Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 i tak stwierdzono co mi nie pasuje, ponieważ klocki hamują na feldze a nie na oponie. ale to chyba dobrze, że hamują na feldze, a nie na na oponie... a wracając do tematu: sprawdź stery, bo tam może tkwić problem... pozdrawiam
Dario82 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Napisano 4 Stycznia 2010 Mnie tu gila smierdzi, ten amortyzator wogole nie jest sztywny i wydaje sie mi ze wlasnie po jego stronie lezy problem też mi się tak wydawało bo to amortyzator daje o sobie znać, na szczęście jest gwarancja i zaraz dzwonie... odpisze jak się firma do tego ustosunkuje
blair7 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 gwarancja nic ci nie da, to cos poprostu tak dziala i inaczej nie bedzie, kumpel na tym jezdzi i widze jak taki amor "pracuje"
Dario82 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Napisano 5 Stycznia 2010 gwarancja nic ci nie da, to cos poprostu tak dziala i inaczej nie bedzie, kumpel na tym jezdzi i widze jak taki amor "pracuje" nie wątpię że masz racje lecz dziś utarłem serwisowi pysk, zaznaczając ich stwierdzenie iż to wina opony, stwierdzili żeby przywieźdz rower i sprawdzą ten amortyzator, jeżeli będzie to z ich winy to wypluje wówczas że o kilkaset złotych mi nie chodziło podczas zakupu roweru tylko o jakość, nawet w stosunku do mojej jazdy.
wojtekkrakow Napisano 5 Stycznia 2010 Napisano 5 Stycznia 2010 blair7 ale co Ty wygadujesz? Gila może i pracuje tępawo i nie wiele wybiera, ale na pewno sama z siebie nie powinna powodować żadnych wibracji. Może być zwyczajnie uszkodzona/skrzywiona/źle zamontowana, ale poprawnie działający rower nawet prosty i tani nie powinien czegoś takiego mieć. Może masz gdzie luzy na którymś z elementów, albo wadę fabryczną. A powiedz czy podczas normalnej jazdy bez hamowania też przód wpada w drgania?
Dario82 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Napisano 5 Stycznia 2010 blair7 ale co Ty wygadujesz? Gila może i pracuje tępawo i nie wiele wybiera, ale na pewno sama z siebie nie powinna powodować żadnych wibracji. Może być zwyczajnie uszkodzona/skrzywiona/źle zamontowana, ale poprawnie działający rower nawet prosty i tani nie powinien czegoś takiego mieć. Może masz gdzie luzy na którymś z elementów, albo wadę fabryczną. A powiedz czy podczas normalnej jazdy bez hamowania też przód wpada w drgania? na prostej drodze nie lecz podczas jazdy bardzo mało się ugina nawet podczas małych wyskoków, także dla mnie leży wina w amorze, jutro odstawiam rower na czas sprawdzenia, a jak za długo to potrwa to dostaną nowe opony do założenia , za free, głupie tłumaczenie i mój czas stracony trzeba sobie umieć wynagrodzić !!
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2010 Autor pisze ze owe drgania wystepuja podczas hamowania a shima występuje ciągle zwłaszcza jak sie puści kierownice wtedy sie naslia wiec to chyba nie to.
Sorcerer Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Byc moze ze nie, ale autor chyba nie probowal szybkiej jazdy bez trzymanki. Z kolei aura nie pozwala tzn da sie, ale troche niebezpiecznie. Byc moze jest to inna przyczyna. Ja mam dosc podobnie, ale ze jestem lekki tego tak nie czuc i sie juz przyzwyczailem. Chociaz u mnie to dosc skomplikowane Otoz w mojej sztywnej zimowce z widelcem 1", mam luz na sterowce przod-tył bo albo wytarla sie bierznia, albo cos jeszcze. W kazdym razie oringi na zewnatrz popekane, ale rower ma ladne 15lat Moze zebow nie strace Dodatkowo luz na piascie + bicie od felgi delikatne oraz wyrobione lozysko i os tylnego zawieszenia, luz 3-4 cm na boki na tylnich widelkach i oczywiscie tylnej piascie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.