Skocz do zawartości

[opona] poszukuje opony na 115 kg.

Dynio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,poszukuję opony na moja wagę rzędu 110-115 kilogramów :) Nie ukrywam że lubie mieć ciśnienie w oponie 4,5-5 bar-ów.Preferowana szerokość to 2.0.Jeżdżę głównie asfaltem i w lekkim terenie (ścieżki leśne).

Wszystkie opony jakie do tej pory miałem po kilkuset kilometrach miały wybrzuszone boki :) Liczę na pomoc.

Napisano

Każda opona ma podane maksymalne ciśnienie jakim można ją potraktować.

Dodatkowo weź poprawkę ze względu na masę z jaką opona musi sobie poradzić na dziurach.

Jakie opony miałeś do tej pory i jak tam wyglądała sprawa maksymalnego ciśnienia?

Raczej nie możesz szukać wśród lżejszych modeli opon, te najczęściej odchudzane są właśnie po bokach.

Napisano

Witaj Dynio ;) widze, ze i Ty na forum wpadles ;) ;) :) Ja nie naleze do "ulomkow" ~ 100kg zywej masy i od ~ 700 km jezdze na oponach KENDA K-898. Na razie nic niepokojacego sie nie dzieje tylko one maja 1,95 :D Zauwazylem taka prawidlowosc , czym bardziej "odchudzona" tym mniej wytrzymala tzn. pisze o "normalnych" cenowo a nie takich co kosztuja tyle co pol mojego bikea :)

Pozdr

Napisano

Od trzech lat używam Schwalbe RR 2,1 (2 komplet).Waga po zimie 110+,heh.5 kapci przez 3 lata,Pompuje na "2 kciuki"Nigdy nie miałem problemów, a opony zbyt masywne nie są.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...