Skocz do zawartości

[Pompka] Ręczna za około 80-100zł :)

Ubotek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tak jak w temacie planuje kupić pompkę do roweru.

Zależy mi by szybko pompowała i miała dobre mocowanie pod bidon by nie wyleciała na wybojach.

Czekam na wasze odpowiedzi. Najlepiej, gdyby były popierane własnym doświadczeniem.

Oczywiście, jeżeli będzie równie dobra za 40 czy 50zł to chętnie wezmę. :thumbsup:

Napisano

Pompka Accent T-Shot. Kosztuje niecałe 50zł, jest aluminiowa, co sprawia, że jest mocniejsza i nie nagrzewa się tak bardzo jak plastik. Im p

ompka jest zimniejsza, tym większa jest wydajność, bo zimne powietrze ma mniejszą objętość. Zdrowiej też dla dętki. Do tego pompka ta jest teleskopowa co pozwala na szybsze napompowanie opony.

Mocowanie na śruby w otwory n bidon. Zaczepy na pompkę są sztywne i nie pozwalają jej wypaść. W komplecie jest pasek na rzep, który dodatkowo zabezpiecza.

Obsługuje wentyle schrader i presta.

Napisano

Nie polecę Ci żadnej pompki ale mogę ostrzec przed pompką. Do wentyli jest dobrze dopasowana, powietrze nie ucieka, ale w pogoni za niską wagą, wykonano ją z bardzo elastycznego tworzywa. Rączka podczas pompowania ciągle haczy o korpus. Wbudowany manometr jest krótko mówiąc do d_ _y ;) . Ogólna ocena: pompka nie jest warta 105zł. Może za trzy dychy byłaby to niezła propozycja. Krótko mówiąc, jestem niezadowolony i nie widzę żadnych plusów tego zakupu, pieniądz wyrzucony w błoto.

Napisano

Przeor dzięki za ostrzeżenie , bo nad tą pompką też myślałem.

Co myślicie o CB i ewentualnie którą wersję wybrać ;).

Miał ktoś do czynienia z pompkami SKS?

Pozdrawiam i czekam na dalsze odpowiedzi :).

Napisano

Mam na oku dwie pompki i waham się, ponieważ obie są bardzo podobne.

Merida

SKS

Z tego co się zdążyłem zorientować, to sks ma chyba podwójny tłok, przez co pompowanie idzie szybciej.

Po drugie mocowanie do ramy. Nie chciałbym zgubić pompki w trasie, dlatego boję się o mocowanie sks'a. Jest tylko jeden uchwycik, który nie wygląda na solidny.

Którą pompkę mi polecicie ?? I jak wygląda wytrzymałość mocowania sks'a ??

• 2 tygodnie później...
Napisano

Alternatywą jest pompka LEZYNE FLOW DRIVE --> lekka ok.105 gram z mocowaniem, wysokociśnieniowa, w całości Alu, cena ok. 90 zł i jest na nią jest dożywotnia gwarancja :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...