got3n Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Zmiany zmiany zmiany... Zdradziłem 29er'a ( Nabiał i Zgud nie bijcie jak tylko giant wypuści maestro pod 29" wracam ;p) no ale jak to się mówi bujać to my a nie nas a więc full. Pewnie gdyby nie okazja z forum i pomoc Kos'a zostałby Superior no ale udało się Większość części przełożone z poprzedniego roweru. Prezentuję sie to tak : Brakes (Front&Rear): (Hamulec przedni i tylny) – Formula Oro Puro Brake Rotors: (Tarcze hamulckowe) – Avid G3CS 185mm/ G2CS 160mm Cables: (Pancerze i linki) – Jagwire Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 Chain: (Lancuch) - ConneX 904 Crankset: (Korby) – Shimano SLX Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Deore 2010 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 Fork: (Widelec) – FOX F120R QR15 Frame: (Rama) – Trance X3 + damper fox float r Grips: (Gripy) – BB gąbki Handlebar: (Kierownica) – Giant Concept 670mm Headset: (Stery) – FSA Pedals: (Pedaly) – Shimano pd540 Seat: (Siodlo) – Fizik Gobi Seatpost: (Sztyca) – Thompson Elite 30,9x367mm Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - No name z wajcha ; ) Skewers: (Zaciski kół) – Tył Shimano – przód oś QR15 Shifters: (Manetki) – Gripy X.9 Spacers: (Podkladki pod mostek) - 3x10mm Stem: (Mostek) Giant Concept Tire (Front): (Opona przednia) – RoRo 2,25 Tire (Rear): (Opona tylna) - RoRo 2,25 Tubes: (Detki) – Continental 200g tył i 180g przód Wheel Front: (Kolo przednie) – -Hub: (Piasta) – Giant Tracker qr15 -Rim: (Obrecz) – Mavic x117 -Spokes: (Szprychy) – 32x -Nipples: (Nyple) – 32x Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) – DT 240s (36 step ratchet) -Rim: (Obrecz) – XC717 -Spokes: (Szprychy) - 32x Sapim Race black -Nipples: (Nyple) – Sapim Wagowo wyszło około 12kg na wadze łazienkowej do 100g. W planach pancerze na I-link, może pokombinuje z kokpitem na prostą kierownice i mostek z mniejszym wzniosem, może dętki na lżejsze Ale to drobiazgi. Fotka i link do galerii. http://picasaweb.google.pl/got3nn/Trance
Qba66 Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Noo w końcu zamieściłeś tutaj tego bajka. Prezentuje się świetnie! Tylko powiedz mi - po co takie ciężkie dętki?
zgud Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 no ładnie wyszło co już wiesz ale czuję pewien niedosyt... i czekam, aż mnie zaspokoisz
DAMIAN24 Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 rowerek super , ale co już koledzy zauważyli dętki ważą tyle, że w DH byś mógł jeździć. Ja bym tu widział jeszcze kilka białych akcentów typu: siodło, mostek , ale i bez tego rower wygląda świetnie.
kello Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 zamienilbym zaciski kol na cos kolorowego tylko nie wiem jak z dostepnoscia takich na qr15
Pr5Rider Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Bardzo ładny rower fajne malowanie ramy,osprzet tez niczego sobie tylko kokpit bym zmienil pzdr...
detonator Napisano 8 Stycznia 2010 Napisano 8 Stycznia 2010 Śliczny ten Trance X Napęd moim zdaniem rewelacyjnie dobrany, choć ja bym dla siebie założył cyngle. Pozdro
Mod Team durnykot Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 8 Stycznia 2010 Przednia obręcz- przymus taki? Pytam, bo mam złe wspomnienia z 117. Jakoś tak przednie koło mi nie pasuje do ogólnego widoku. Prywatnie przednią przerzutkę na X9 bym zamienił- coby komplet był. I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Jakby Ci się znudził to wal śmiało- przygarnę. Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza.
Kubus18 Napisano 8 Stycznia 2010 Napisano 8 Stycznia 2010 Przednia obręcz- przymus taki? Pytam, bo mam złe wspomnienia z 117. Jakoś tak przednie koło mi nie pasuje do ogólnego widoku. Prywatnie przednią przerzutkę na X9 bym zamienił- coby komplet był. I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Jakby Ci się znudził to wal śmiało- przygarnę. Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza. Z tego co widzę kierownica nie jest prosta... A koszyk to niby dlaczego nie? Już niemodne ?
DAMIAN24 Napisano 8 Stycznia 2010 Napisano 8 Stycznia 2010 no właśnie takie komenty mnie rozśmieszają, koszyk na bidon jest hmmm... przydatny jak się używa bidon więc co jak co ale chyba do kosza nie powędruje a kierownica wygląda na giętą jak dla mnie to trochę za mało białych części poza ramą a tak rowerek super
Mod Team durnykot Napisano 9 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 9 Stycznia 2010 Panowie Kubus18 i Damian24- czy wy macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Gdzie napisałem ,że ten rower ma prosta kierownicę? Gdybyście poświęcili czas na przeczytanie całego tematu, to byc może zauważylibyście,że autor chce pokombinować z prostą kierownicą i innym mostkiem. Koszyk na bidon, który jest założony do omawianego roweru poprostu mi się nie podoba- założyłbym inny, ale nie napisałem,żeby zrezygnować- zastosowałem skrót myślowy, który chyba był za dużym skrótem- cóż moja wina Proponuję pomysleć, poczytać i dopiero pisać.
Kubus18 Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 I jakoś prostej kierownicy tu nie widzę. Brzmi dwuznacznie...
DAMIAN24 Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 durnykot zwracam honor z kierownicą , ale Aha- koszyk na bidon stanowczo do kosza. było zbyt jednoznaczne
Mod Team durnykot Napisano 9 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 9 Stycznia 2010 Damian- fakt , z koszykiem to poszedłem troszkę na skróty. Miałem na mysli,że ten koszyk nie pasuje do tego roweru.
got3n Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Napisano 4 Kwietnia 2010 A jaki koszyk proponujecie? Głownie i tak jeżdzę z camelbackiem ale czasem sie koszyk przydaję. Trochę aktualnych fotek po zmianach : Hamulce na Elixir R 180/160 Dartmoor Nano/G3CS Sztyca na Thompsona 30.9x410 Seatback Przednia na XT Damper na Rp23 190/50 więc rama ma aktualnie ok. 5,7" skoku (144mm)
mati199 Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Zacnie wygląda, ale dużo lepiej byłoby z białym mostkiem + białym Foxem ? Dlaczego Puro na Elixiry zamieniłeś ?
got3n Napisano 13 Marca 2011 Autor Napisano 13 Marca 2011 Chwile tu nie zagladałęm : Co do dopieszczania detali to może kiedyś się za to wezmę. A hamulce zmieniłem bo była okazja zmienić używane na nowe z gwarancją i jeszcze na + wyjsć na tym. Puro niestety z karbonowa klamką były dość delikatne, klamka mało sztywna i luz lekki łapała na nicie. Teraz śmiga na nich 5xkg koleżanka w rowerze do xc i zadowolona ; )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.