Skocz do zawartości

[amor] Epicon 2009 z ebay'a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale dyskusję wszcząłem :whistling:

Czyli podsumowując:

-gwarancja od sklepu dale nam pewność, że w razie usterki sklep we własnym zakresie ją naprawi, nieznanymi środkami,

-gwarka od dystrybutora daje zapewnienie, że usterka zostanie usunięta w najbardziej profesjonalny sposób u producenta

-zawsze zgłaszamy się z usterką w punkcie nabycia wadliwej części

-gwary nie utracimy poprzez własny serwis lub serwis w nieautoryzowanym serwisie jeśli amor nie da po sobie poznać że był naprawiany, nic nie jest zepsute przez nas.

Moje pytanka:

Czy są jakieś zasady odnośnie okresowych przeglądów części rowerowych aby nie utracić gwarancji(jak w autach)?

Czy sklep, od którego dostaliśmy gwarę producenta może sam likwidować drobne usterki?

Napisano

Moje pytanka:

Czy są jakieś zasady odnośnie okresowych przeglądów części rowerowych aby nie utracić gwarancji(jak w autach)?

Zasada jest taka, jesli jest taki zapis gwarancyjny to tak, jesli nie ma to warto zainteresowac sie na jakich warunkach producent udziela gwarancji. Wtedy ewentualnie sklep nie moze miec na nas punktu zaczepu gdyz mozemy sie bronic tym iz postepowalismy w/g zalecen producenta. Tak przynajmniej trzeba postepowac moim zdaniem dla bezpieczenstwa wlasnego przy gwarancji sklepu.

Czy sklep, od którego dostaliśmy gwarę producenta może sam likwidować drobne usterki?

Generalnie przyjmuje sie zasade iz nie powinien, i generalnie sklepy umywaja od tego rece. Powod jest bardzo prosty, pieniadze - chociaz drugim czynnikiem czesta sa klauzule wykonalnosci dystrybutora - inaczej zalecenie od dystrybutora. Sklep dostanie zwrot ewentualnych kosztow posrednictwa i naprawy od dystrybutora. Zas w przypadku kombinowania na wlasna reke sklep narazony jest na dodatkowe koszta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...