matias111 Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich na forum! Postanowiłem wymienić starą piastę Shimano FH-RM30, ponieważ denerwuje mnie brak uszczelnienia w tej piaście i co się z tym wiąże zgrzyty w piaście po każdej przejażdżce w bardziej mokrym terenie lub myciu roweru. Myślałem o kupnie piasty Shimano FH-M590. I teraz moje pytanie. Czy ktoś się orientuję czy będę musiał wymieniać szprychy (obie piasty na 32 otwory)? Nigdzie nie znalazłem wymiarów mojej aktualnej piasty. Czy w ogóle taka wymiana ma sens ewentualnie czy polecacie jakieś inne piasty? Obręcze które posiadam to WTB Dual Duty XC i stalowe czarne szprychy, które były od nowości w moim Felcie Q600. Zastosowanie roweru to głownie jazda po Śląsku (czyli lekkie pagórki) i 1-2 razy w miesiącu wypad w Beskidy, ale bez szaleństw. Raczej nie myślę o przejściu na hamulce tarczowe. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
tompoe Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Zawsze możesz zmierzyć wymiary swojej piasty i porównać z tą nową. Tam są chyba tylko 3 albo cztery parametry. Inna sprawa, że podana piasta jest na 36 szprych ( nie myle się ?) i nie trudno zgadnąć, że przy podobnych wymiarach piast obecne szprychy moga być za długie(kąt przeciecia poszczególnych szprych bedzie inny dla 32 i 36 otworów przy tym samym zaplocie).
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Ja bym się nie bawił w kupowanie pojedynczych części. Doskładaj do porządnych kół. Będziesz miał pewnie i duuuużo lżej.
adriansocho Napisano 16 Listopada 2009 Napisano 16 Listopada 2009 Ja myślę, że jest duża szansa, że te same szprychy starczą. Piasty tylko do V oraz z centerlockiem mają podobnej średnicy kołnierze (zdaje się 44mm) co starsze piasty niższych grup. Oczywiście to się opłaca tylko jeśli szprychy są w dobrym stanie. Jeśli są np podrapane, bardzo zużyte (częściowo zgięte) albo zdarzało się, że bez powodu pękła więcej niż jedna to zmiana piasty jest doskonałą okazją do wymiany szprych.
tompoe Napisano 16 Listopada 2009 Napisano 16 Listopada 2009 Ja myślę, że jest duża szansa, że te same szprychy starczą. Piasty tylko do V oraz z centerlockiem mają podobnej średnicy kołnierze (zdaje się 44mm) co starsze piasty niższych grup. Teoretycznie tak, ale ta nowa piasta jest na 36 szprych a to ma spory wpływ na długość stosowanej szprych. Wg mnie może być problem. Inna sprawa , że jak piasta przyjedzie to można spróbować zapleść i ewentualnie wtedy się wszystko wyklaruje.
matias111 Napisano 16 Listopada 2009 Autor Napisano 16 Listopada 2009 Teoretycznie tak, ale ta nowa piasta jest na 36 szprych a to ma spory wpływ na długość stosowanej szprych. Wg mnie może być problem. Inna sprawa , że jak piasta przyjedzie to można spróbować zapleść i ewentualnie wtedy się wszystko wyklaruje. Tak jak napisałem w pierwszym poście jedna i druga piasta ma 32 otwory (są też wersje na 36). mati199 co rozumiesz przez doskładaj i kup coś porządnego? Z tego co się orientuję to felgi które mam są dość dobre, więc żeby kupić coś lepszego musiałbym wydać co najmniej 600-700 zł na całe koła, jak nie więcej. A to już duża różnica w stosunku do 100 zł na nową piastę i przeplatanie koła. Poza tym kołom dolega tylko ta tylna piasta a reszta nigdy nie była uszkodzona i działa OK.
adriansocho Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Teoretycznie tak, ale ta nowa piasta jest na 36 szprych a to ma spory wpływ na długość stosowanej szprych. Wg mnie może być problem. Inna sprawa , że jak piasta przyjedzie to można spróbować zapleść i ewentualnie wtedy się wszystko wyklaruje. O co chodzi z tymi 36 szprychami? Matias nigdzie nie wspomniał o tym, napisał że obie (czyli stara i nowa) są na 32 szprychy.
tompoe Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 O co chodzi z tymi 36 szprychami? Matias nigdzie nie wspomniał o tym, napisał że obie (czyli stara i nowa) są na 32 szprychy. Moja pomyłka. Zakodowało mi się, że ten model jest na 36 i stąd błąd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.