jama100 Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 czesc. takie pytanko: czy powietrze moze uplywac z tego powodu ze rower stoi nieuzywany 2tyg? dodam ze mam wentyl samochodowy. czy bardzioej prawdopodobna wersja jest taka ze ktoremus z sasiadow przestalo sie podobac trzymanie rpweru na korytarzu. 2 opcje mozliwe sa czy tylko ta druga? pozdrawiam Art
servisman Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 Czasem tak bywa ze powietrze samo uchodzi z dętki i jest to raczej wina samej dętki a nie rodzaju wentyla,a co do sąsiadów to nie wykluczam.napompuj i zobacz.Pozdrawiam
mati199 Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 Raczej nie spotkałem się z przypadkiem żeby powietrze uszło z dętki przez 2 tygodnie bez niczyjej pomocy
paweu Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 Zdarza się też że dętki przepuszczają na łączeniach. Tak mówił mi kiedyś pewien wulkanizator. Powietrze schodzi wtedy dość wolno.
jama100 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Napisano 14 Listopada 2009 ok ale tylko wtedy kiedy rower stoi nieuzywany? bo wczesniej tak nigdy nie mialem ...
arroyo Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 Ja mam w jednej dętce miniaturową dziurkę, kilkukrotnie sprawdzałem dętkę i nie byłem w stanie czegokolwiek znaleźć, a powietrze znikało. Już myślałem że robię coś źle więc napompowałem dętkę i zostawiłem ją w spokoju. Po tygodniu sprawdziłem i faktycznie, uszła połowa powietrza, w końcu udało mi się zlokalizować rozcięcie, w sumie wygląda to jak delikatne napunktowanie igłą. Wracając do tematu: sprawdź dokładnie oponę i dętkę.
Schwefel Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Do flaka ci przez te 2tyg. nie zleci ale tak o 0,5bara może być mniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.