Skocz do zawartości

[dętka] utrata cisnienia

jama100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc. takie pytanko: czy powietrze moze uplywac z tego powodu ze rower stoi nieuzywany 2tyg? dodam ze mam wentyl samochodowy. czy bardzioej prawdopodobna wersja jest taka ze ktoremus z sasiadow przestalo sie podobac trzymanie rpweru na korytarzu. 2 opcje mozliwe sa czy tylko ta druga?

pozdrawiam

Art :(

Napisano

Czasem tak bywa ze powietrze samo uchodzi z dętki i jest to raczej wina samej dętki a nie rodzaju wentyla,a co do sąsiadów to nie wykluczam.napompuj i zobacz.Pozdrawiam

Napisano

Zdarza się też że dętki przepuszczają na łączeniach. Tak mówił mi kiedyś pewien wulkanizator.

Powietrze schodzi wtedy dość wolno.

Napisano

Ja mam w jednej dętce miniaturową dziurkę, kilkukrotnie sprawdzałem dętkę i nie byłem w stanie czegokolwiek znaleźć, a powietrze znikało. Już myślałem że robię coś źle więc napompowałem dętkę i zostawiłem ją w spokoju. Po tygodniu sprawdziłem i faktycznie, uszła połowa powietrza, w końcu udało mi się zlokalizować rozcięcie, w sumie wygląda to jak delikatne napunktowanie igłą. Wracając do tematu: sprawdź dokładnie oponę i dętkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...