KTMrider Napisano 29 Października 2009 Napisano 29 Października 2009 Chciałbym złożyć koła w cenie około 900 PLN Jeżdże XC ważę ok 93kg, koła mają być "hybrydowe" (obręcze pod V-ki, piasty pod tarczę koniecznie na maszynach) Sprzedawca w sklepie zaproponował mi zestaw: Piasty: Rotaz Revolution szprychy: DT Champion obręcze: Mavic 517 Węc czy owa piasta będzie wytrzymała - jak dla mojej wagi - nie ukrywam że na wytrzymałości mi zależy, jednakże jak można coś lżejszego złożyć to też będzie mi miło. Jeśli nie Rotaz Revolution to co? A może fabryczne koła MAVIC CrossRide? Jeśli macie jakieś uwagi co do szprych/obręczy to też poproszę Prosze o pomoc.
DominikM Napisano 29 Października 2009 Napisano 29 Października 2009 Dla tej wagi zapomnij tak o tych obręczach jak i piastach Crossride to zupełnie inna kategoria wagowa są dopuszczone do 100kg o ile dobrze pamiętam.
KTMrider Napisano 30 Października 2009 Autor Napisano 30 Października 2009 hmmm... więc jakie piasty (DT Swiss 370???) i jakie obręcze doradzicie? Jeśli ktoś używa Rotaz to bardzo proszę o opinie. a na temat Cossride rozmawiałem w dróch sklepach w Twomarku i Koralu (Bielsko-Biała) i w obu powiedzieli mi to samo czyli że spokojnie wytrzymają moją wagę (nawet do 120 kg) choć wiem że na stronie harfy jest napisane że przeznaczone są do 100 kg
@lek Napisano 30 Października 2009 Napisano 30 Października 2009 Koła Crossride mogę spokojnie plecić, mam wersję Disc i przez dwa lata ze 3 razy je centrowałem Ważę trochę mniej, bo 80kg, ale lubię poszaleć na zjazdach, a tam koła najwięcej dostają.
Cuberider Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 Jeśli kogoś interesuje opinia o piastach Rotaz to mogę się nią podzielić bo śmigam od marca na nich
Sol Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 abstrahując od stęchlizny Jeśli ktoś używa Rotaz to bardzo proszę o opinie. ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.