Skocz do zawartości

[opona] ritchey wcs z-min 2.2 krótkie pytanie.

szatan21292

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam krótkie pytanie do Was :P otóż zamówiłem opony ritchey wcs z-min 2.2, przyjdą do mnie za jakies 1,5 tyg. I zastanawiam się czy firma ritchey nie zaniża bądź zawyża rozmiarów opon oraz ich wagę? Opona podobno ma waży jakieś 410g.

Napisano

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ firma podając wagę opony podaje średnią z kilkudziesięciu czy kilkuset próbek. Nie wiadomo. W każdym razie w przypadku większości producentów różnice dochodzą do ok. +/- 10% więc pewnie i w tym wypadku można się tego spodziewać. Z mojego doświadczenia z oponami stwierdzam, że większość opon jest cięższa niż lżejsza w porównaniu do deklarowanej przez producenta wagi.

Napisano

No i opony dodarły do mnie :P natychmiast wrzuciłem je na wagę, co się okazało jedna waży 409g a druga... 493g :wallbash:;) no właśnie... czy to jest normalne? czym to jest spowodowane, że opona ta ma więcej gumy czy jak?

Napisano

Wszystko jest możliwe - najlżejsze egzemplarze Rocket Rona Evo 2.1 z pierwszej serii ważyły nawet poniżej 370g, najcięższy egzemplarz jaki widziałem miał ponad 450g...oczywiście wszystko Evo 2.1". Ale nie zmienia to faktu, że różnica w tych Ritheyach jest nie do przyjęcia, może to jakiś odrzut czy coś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...