Skocz do zawartości

[łańcuch]Sram Pc-971

manta980

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pare dni temu kupiłem łancuch Srama'a a dokladniej model pc-971.

Mam problem znajduje sie na nim lepki smar ktory w czasie jazdy moze zbierac piasek mam pytanie do uzytkowników łancuchów srama czy wy odrazu swoj łancuch zalozyliscie i smigaliscie na nim?? :) Bo sie zastanawiam czy go nie wyszejkowac

Napisano

Witam,

Miałem to samo z łańcuchem KMC, też był fabrycznie posmarowany takim specyfikiem. Zaryzykowałem i pojechałem z nim w las ... i przywiozłem na łańcuchu dwa wiadra piachu :blink:. Po powrocie wyczyściłem łańcuch a w promocji musiałem wyczyścić kasetę bo też przez to masę syfu złapała. Osobiście polecam wyczyścić łańcuch.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

TO czym w fabryce nafaszerowali ogniwa to faktycznie lepkie dziadostwo ale bardzo dobre jezeli chodzi o smarowanie.

Rada moze byc taka ze albo wypłukać albo starac sie przez pierwsze 100km unikac piaskowych nawierzchni bo potem juz lancuch tak nie zgarnia wszystkiego co popadnie .

NIektorzy nie czyszcza napedu w ogole, niektorzy czasami, wielu narzeka przy tym, ja tam czyszcze co ok 60-100km cały naped i smaruje.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja przyjmuję zasadę, że zostawiam ten smar, a potem najwyżej ściągam łańcuch zrobię shakera, wyczyszczę blaty korby, koronki kasety i kółka przerzutki. Zajmuję to maksymalnie 1,5 godziny w wolną sobotę ewent. niedzielę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...