Skocz do zawartości

Scandia 2010

AndrzejM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
w sumie ulvgar ty chyba jesteś z południa, a ja z północy

Nie wiem po czym to wywnioskowałeś :DLubawa-Gdynia więc też mam wszędzie daleko :D

Co do obecnego kalendarza to masz rację. Wtedy było dwa razy po trzy maratony pod rząd dlatego uważam, że teraz lepiej to wygląda.

Napisano

Każdy kalendarz jest dobry.Albo się jedzie albo nie.Zawsze trudno objechac wszystkie edycje,ale ważne żeby było ich więcej i w całej Polsce.

Napisano

I lipa, Skandię mogę już sobie odpuścić jako priorytet, czyli walkę o generalkę, bo przez zjazdy na studiach nie będzie mnie aż na 3 edycjach. Żeby to były najdalsze to bym przebolał (Bielawa, Nałęczów), ale jest to Białowieża, Sopot i Olsztyn, czyli prawie-moje-okolice ;) A wystarczyło by wszystkie edycje były przesunięte o 1 weekend do przodu a nie byłoby mnie tylko w (najdalej ode mnie położonej) Bielawie.

Zgadzam się tu z GiantMike'em, przy tak małej ilości edycji jaka jest w Skandii ilość startów do generalki w liczbie 6 czy 7 to istny hardkor. To już (nasza wielce lubiana :no:) Mazovia miała 6 startów do generalki przy 13 edycjach! Zaniżona ilość startów tym bardziej powinna być w maratonie objazdowym. Sprowadzenie jej liczby do połowy + 1 już by urządzało (tym bardziej że aby starać się o generalkę trzeba być w Rzeszowie). A tak, w moim przypadku albo wybiorę inny cykl (choćby Legia MTB Maraton której dwie edycje kolidują ze Skandią i to mam znacznie bliżej) , albo nie będę zbytnio się starać na Skandii i już. Zobaczę jak to u nich jest, ale podniecać się nie będę :wallbash:

Napisano

Kalendarz imprez 2010

25.04 - Chodzież

16.05 - Bielawa

23.05 - Białowieża

30.05 - Nałęczów

13.06 - Olsztyn

27.06 - Sopot

12.09 - Białystok

26.09 - Rzeszów

nowa ramówka ze strony skandiamaraton wtorek 1 grudnia g 9.05

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakby nie było i tak komuś nie będzie pasowało. Plan startów jest tak ułożony aby zgrać to z TdP i nie ma co się dziwić. Mr Lang nie rozdwoi się i nie będzie na dwóch imprezach w jednym czasie. Rok w rok impreza rowerowa Skandia Maraton przyciąga nowych amatorów dwóch kółek i to jest pocieszające. Moim zdaniem jeśli ktoś startuje dla przyjemości i sprawdzenia się to nie ważne w jakich cyklach maratonów startuje, bo liczy się tylko zdrowa rywalizacja i jak najlepszy wynik dla siebie.

Napisano

TdP ma być rozegrany między 1.08 a 07.08

Tour de Pologne 2010:

Etap 1 - 01.08.2010 (niedziela): Sochaczew – Warszawa

Etap 2 - 02.08.2010 (poniedziałek): Rawa Mazowiecka – Radom

Etap 3 - 03.08.2010 (wtorek): Jędrzejów – Katowice

Etap 4 - 04.08.2010 (środa): Sosnowiec – Ustroń-Równica

Etap 5 - 05.08.2010 (czwartek): Tychy – Cieszyn

Etap 6 - 06.08.2010 (piątek): Jastrzębie-Zdrój – Bukowina Tatrzańska

Etap 7 - 07.08.2010 (sobota): Nowy Targ – Kraków

Chyba że coś się zmieni jak w Skandii.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Mam propozycję dla organizatorów. Przy okazji tworzenia tras i map,warto by pomyśleć o dodaniu planu dojazdu na zawody oraz parkingi gdzie można zostawić samochód. Brak takich danych powoduje,że większość z nas jedzie za strzałkami a tam brak miejsca na parkowanie i tworzą się zatory. Przecież dla bikerów przejechanie paruset metrów nie stwarza problemu.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Zgadzam sie cos przydaloby sie z tym zrobic . Jestem mieszkancem Chodzieży i co roku widze jak ludzie przyjezdzajacy nieco pozniej maja problem ze znalezieniem miejsca dla swojego autka a miejsca wyznaczone (w tym przyapdku boisko przy szkole nr 1. ) jest zapelnione.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Było na forum, że w pierwszej dekadzie marca będzie zaktualizowana strona Scandii. Zaglądam co chwila i jedyną zmianę jaką zauważyłem to brak linka do "forumrowerowe" Czy ktoś coś wie na ten temat? Za miesiąc pierwsza edycja i cisza jak makiem zasiał.

Napisano

Pierwsza informacja na temat trasy maratonu w Białymstoku i dystansów. Znam układającego trasę, te tereny ma w małym palcu więc możecie być pewni, że łatwo nie będzie, przecinki o których mowa w tekście to kilkanaście interwałowych podjazdów po leśnych ścieżkach. Większość trasy w zakrytym gęstym lesie. Start z centrum miasta, meta w miejskim lesie Pietrasze, polana gdzie dzień wcześniej odbędzie się GrandPrix.

http://www.rowerowy.bialystok.pl/index.php?art=1172

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nowa stronka jest ok. Ale tak przeglądałem to wszystko i widzę,że w tym roku w ramach Scandii nie będzie mistrzostw branżowych. Trochę szkoda. Chyba, że coś się wyklaruje w ostatniej chwili.

Napisano

Ze zmian, to jeszcze rzuciło się w oczy rozbicie klasyfikacji generalnej dla Medio i Grand Fondo. :woot:

Dodatkowo Medio będzie miało niebieskie numery (GF czarne), więc pewnie wybór dystansu "w locie" odpada. :down:

pozdrawiam

Napisano

Nowa stronka jest ok. Ale tak przeglądałem to wszystko i widzę,że w tym roku w ramach Scandii nie będzie mistrzostw branżowych. Trochę szkoda. Chyba, że coś się wyklaruje w ostatniej chwili.

Wyrażnie jest to ujęte e Regulaminie, a dodatkowo jakbyś chciał następnym razem pojechać GrandFondo to musisz zmienić chip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...