wegorz Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Witam, w trakcie dzisiejszego przeglądu kół, jedna ze śrub mocujących tarczę wypadła! Tak sama z siebie, opleciona dookoła resztkami gwintu piasty... Przeglądnąłem oba koła i dodatkowo stwierdziłem luźną śrubę w tej samej piaście, oraz jedną, w piaście drugiego koła. Pytanie jest następujące - czy można naprawić gwint do mocowania tarcz w takich piastach? Czy może raczej powinienem przygotować się na zakup nowych... Pozdrawiam, w.
Miecho87 Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Tak, można. Przy pomocy zestawów naprawczych do gwintów. Jednak samemu jest to mało opłacalne - przy piastach na poziomie 525 tym bardziej. Radzę poszukać warsztatu (samochodowego, ślusarskiego czy innego), który takie zestawy ma.
wegorz Napisano 5 Października 2009 Autor Napisano 5 Października 2009 Dowiedziałem się, że bez większych przeszkód mogę wkręcić nieco większe stalowe torxy. Zobaczymy...
Miecho87 Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 Pomijam już jakość gwintu wykonanego śrubą, ale co z otworami w tarczy?
wegorz Napisano 5 Października 2009 Autor Napisano 5 Października 2009 Nieco większa śruba powinna się zmieścić... najwyżej będę stratny na tym parę zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.