Nudziarz Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Witam Dziś założyłem suport i korbe do roweru niestety napotkałem problem. Wkręciłem suport z każdej strony do końca i gwintu trochę zostało zacząłem kombinować, ale niestety efektów brak. Oto foty: Czy można to tak zostawić ?? Nic się nie stanie?? Foty: http://img514.imageshack.us/gal.php?g=sdc14470.jpg
Andrew Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Co to za rama, suport, korba? Wygląda to tak jakby suport był pod mufę 73mm podczas gdy rama ma 68mm. Ewentualnie masz krótki gwint w mufie, choć z doświadczenia wiem że mimo tego udaje się wkręcić miski do końca.
3aran Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Nie wydaję mi się, żeby to sprawiało jakiś problem. Abyś prawą stronę miał dokręcona do końca. Z suportem nie powinno się nic dziać.
TocaS Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Z autopsji wydaje mi się, że po lewej stonie trochę tam gwintu wystawało nie mniej strona od korby powinna zostać dokręcona do końca. Podaj dokładnie jaki to model ramy/roweru i jaki model suportu; czy na pewno odpowiedni. Rozumiem, że gwinty są czyste i nasmarowane.
Nudziarz Napisano 14 Września 2009 Autor Napisano 14 Września 2009 Rama Bop Iguana 14" wyczytałem że pod 68mm, suport nie pamiętam modelu ale to VP 68mm za około 100zł pod ISIS, korba Dartmoor Vertical pod ISIS. Oczywiście gwinty wyczyszczone na błysk i nasmarowane smarem ŁT.
TocaS Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Bawiłeś się samą nakrętką od strony korby ?? Wkręć wykręć kilka prób, zobacz od drugiej strony czy nie brakuje gwintu w mufie, rama nowa ?? Zacznij od wkręcania prawej strony, a potem lewej.
Nudziarz Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 Niczym się nie bawiłem. Rama nowa znaczy była założona w rowerze wystawowym potem wszystko odkręcono i ją kupiłem. Gwintu nie brakuje mierzyłem suwmiarką i wyszło mi ok.
3aran Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Mi się wydaje, że wszystko jest ok. Co z tego, że suport kawałek wystaje, jak jest do końca wkręcony? Po prostu jest parę mm za długi. Miałem kiedyś tak w swoim rowerze od nowości...
Andrew Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 na 100% nie zacząłeś wkręcania od prawej miski. Dlatego teraz nie możesz jej dalej wkręcić. Odkręć lewą michę i wtedy dociągnij prawą. BTW. przesuwanie osi na gwincie może być sposobem na poprawienie linii łańcucha
TocaS Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 na 100% nie zacząłeś wkręcania od prawej miski. Dlatego teraz nie możesz jej dalej wkręcić. Odkręć lewą michę i wtedy dociągnij prawą. BTW. przesuwanie osi na gwincie może być sposobem na poprawienie linii łańcucha Bawiłeś się samą nakrętką od strony korby ?? Wkręć wykręć kilka prób, zobacz od drugiej strony czy nie brakuje gwintu w mufie, rama nowa ?? Zacznij od wkręcania prawej strony, a potem lewej. Z tą zabawą zaś chodziło mi o nową ramę i mufę świeżo po wyjściu od bopa bo brałem pod uwagę że rama jest nowa.
stefanX Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Tak jak koledzy dodam, że lewa strona jak wystaje te dwa, trzy zwoje - to niż nie robi. Jednak od strony korby kołnierz powinien opierać się na powierzchni czołowej mufy (i należy to przykręcić całkiem sporym momentem - ok 60-70Nm). Inaczej całe połączenie gwintowe nie będzie stabilnie skręcone i w przyszłości mogą, choć nie muszą, wystąpić luzy w tym połączeniu gwintowym, co jest najprostszą drogą do uszkodzenia gwintu w mufie. Na marginesie warto usunąć lakier na powierzchni czołowej mufy (najlepiej odpowiednim do tego celu narzędziem/w serwisie). Może w przypadku "klasycznych" suportów nie jest to takie istotne, ale gdy zmienisz kiedyś mechanizm korbowy na zintegrowany z osią - będzie to koniecznością. W twoim wypadku być może to gruba warstwa lakieru daje taki efekt, że wygląda to jakby prawa miska nie była wkręcona do oporu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.