Skocz do zawartości

[support] jak montowac podkladki w rowerze trek

Greg00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie tak i moim zdaniem należy się kierować zdrowym rozsądkiem bardziej niż instrukcją Shimano. Jeśli Twoja przerzutka przednia i rama obsłużą linię 47,5 taką Ci polecam.

Napisano

No według Shimano wszystko powinno mieć linię łańcucha 50 mm - tylko niech jeszcze zrobią piasty i standard ramy pod to.

Albo znajdziesz kogoś kto ma M771 z linią inną niż 50 mm albo sam spróbujesz - z instrukcji wynika, że jest przeznaczona na 50 mm ale nie wiadomo czy na innych nie obsłuży czy co.

Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut.

Napisano

Oczywiście możesz założyć po bożemu zgodnie z instrukcją i zobaczyć czy Ci pasuje - zależy na jakich przełożeniach częściej jeździsz np. Jeśli masz własny klucz to HT2 to przekładanie podkładki to 10 minut.

Jak na razie czekam jeszcze na ramę

W klucz zainwestowałem po ostatniej wizycie w serwisie, tak wiec jak bedzie trzeba to poprzekladam sobie

Myslalem ze moze ktos juz to przechodzil i zaoszczedze troche czasu

Napisano

To na czym stanęło? Wkrótce stanę przed podobnym problemem montażowym ;)

Ach, mała pomyłka, właśnie sprawdziłem u siebie szerokość mufy suportu i mam 68mm, więc czy będę musiał używać podkładek przy montażu korby SLX żeby linia łańcucha była prawidłowa?

Napisano

Albo jeśli rama pozwala i jeździsz w zakresie większych zębatek kasety, a do tego nie przeszkadza Ci 2,5 mm asymetrii nóg to załóż 2 z lewej i 1 z prawej.

Napisano

nieche zakladac nowego tematu wiec tu napsize mam zewnetrzne lozyska suportu GXP mufa 68mm zalozylem i jezdze ale nie zakladalem podkladek bo jakos nie wydawaly mi sie potrzebne a teraz mam pytanie czy mam je zakladac co zyskam lub strace

Napisano

Pytanie pomocnicze - nie zmiażdżyłeś przy okazji środkowej plastikowej tulejki , a łożyska przylegają do mufy suportu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...