Lukonik Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo denerwuje mnie, gdy ruszam i słyszę puknięcie (Jakby szybkie naprężenie łańcucha). Znajomy mi powiedział, że wystarczy napiąć łańcuch i pozbęde się problemu, czy to prawda? Może warto zainwestować w jakieś napinacze? Proszę o pomoc.
Rzadzu Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie to pukanie to wina bębenka kasety. Zdejmij koło, spróbuj lekko "cofnąć" kasetę i gwałtownie przekręć w kierunku ruchu wskazówek zegara (czyli tak, jakby łańcuch go ciągnął). Będziesz wiedział, czy napinacz coś da
Andrew Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 A może tu chodzi o rower bez przerzutek - single speed? Bo napinacz w napędzie przerzutkowym niewiele pomaga
Lukonik Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 A może tu chodzi o rower bez przerzutek - single speed? Bo napinacz w napędzie przerzutkowym niewiele pomaga Przerzutki są ;]
hudy Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napinacz nic nie pomoże. Zazębieniu sprzęgła zazwyczaj towarzyszy charakterystyczne puknięcie. Może po prostu ruszasz ze zbyt dużym przytupem? Istnieją też piasty z cichymi bębenkami - Shimano wypuściło serię Silent Clutch.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.