Placek Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam Bikerów Mój temat jest dość znany Wam wszystkim ale jak to zwykle bywa jedyny w swoim rodzaju. Chodzi o wybór kół pod moje konkretne potrzeby. Wymagania: - jeżdżę XC, 8-10 startów rocznie w maratonach, regularne wypady za miasto w lekki teren. Bez skoków, i szaleństw na hopkach. Podjazdy, korzenie, kamieniste szutry – to uwielbiam. - ważę 76-78kg - w zimie raczej zimuję - koła mają być koniecznie pod V-ki - waga - max 1850 gr komplet - obecnie mam koła na Novatecu i Alexach DH19 – niestety piasta złapała już deformacje, a koła są zdecydowanie za ciężkie - fajnie jeśli będą czarne Moje propozycje: - XT WH-770 - DT Swiss X1800 – nie wiem czy jest wersja pod V-ki ? - Mavic Crossride – dobra cena ale boję się o sztywność i złe opinie z forum (odkręcanie szprych, deformowanie pod bikerami 80kg+rower) - wasza propozycja – tylko błagam , jak napiszecie o składakach to proszę o podanie z jakich konkretnie elementów Dzięki za pomoc Placek
miskov17 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Widzę propozycje za około 1000zł - tak więc zaproponuję składaka za podobną cenę. Piasty - XTR - 700zł, 410g - cena dosyć atrakcyjna, przy corocznym przeglądnięciu/serwisowaniu wytrzymają wieeele km Obręcze - Sun Rims Equalizer 21 - 2x109zł, 400g - lekkie i tanie, nie słyszałem jeszcze o zniszczonej Eq21 Szprychy - DT Revolution - 64x3zł, 280g - jedyny słuszny wybór przy kołach za taką kwotę Nyple - Dartmooor 2x15zł, dobre, lekkie i kolorowe Więc wychodzi niecałe 1150zł za koła o wadze przekraczającej nieznacznie 1500g. Oczywiście można taniej i lżej wsadzając jakieś Choseny czy inny sh*t ale nie tędy droga. Crossride to klasa niżej, koła XT mają sens jedynie, gdy chcesz jeździć na UST. Pamiętaj, że takie koła kupujesz na dłuuugi okres czasu i warto trochę dopłacić i być zadowolonym w 100%. Można kupić niezniszczalne Hugi: http://www.allegro.pl/item718043888_komplet_piast_dt_swiss_hugi_240_nowe_super_waga.html allegrowicz powinien być skłonny sprzedać je za dobrą cenę bowiem już po raz enty je wystawia
Artro Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Equalizery mi sie tylko nie usmiechaja w tym zestawie... Sa tanie, super lekkie ale o sztywnosc bym sie martwil, szczegolnie przy wadze 80kg+ i do tego rower. Nie ukrywajmy ale swoja wage zawdzieczaja budowie jednokomorowej, a to nie wrozy dobrej sztywnosci :/ Ja bym tu widzial sprawdzone 317tki Mavica
miskov17 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 o sztywnosc bym sie martwil, szczegolnie przy wadze 80kg+ - ważę 76-78kg
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Trochę przemyślałem przez noc Wasze posty. Wychodzi z tego że zdecydowanie polecacie składaki, zaletą jest niższa waga i sprawdzone komponenty które zawsze można łatwo zmienić. Ryzyko to słabe zaplecenie ale to zlecę w miejscu gdzie zakupię komplet np.bikestacja czy inny serwis internetowy Piasta: Zaskoczyło mnie to że obaj zgodziliście się co do piast XTR.Z tego co wiem Shimono nie jedzie na maszynówkach ?? Może w XTR jest inaczej …. http://www.xtrabike.pl/?co=obrecze_piasty_centrum_rowerowe_najtanszy_sklep_rowerowy_czesci_hurtownia&nr=Shimano_Piasty_XTR_FH/HB970_dla_v-brake_32_otowry_1435&strona=0 waga z zaciskami 530g. W gre by weszły jeszcze DT 370 na przód i tył 370g + 150g – cena za komplet - 500zł http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=2720 czyli 200zł taniej niż XTR kosztem 130g masy Po przejrzeniu forum przeczytałem cos takiego: http://www.forumrowerowe.org/topic/55865-kolamavic-vs-dt-vsshimano/page__hl__equalizer__fromsearch__1 Słowo daję waham się co do tych piast - czy warto pakowac się w XTR… Obręcz: Wątek: http://www.forumrowerowe.org/topic/56316-koa-lekkie-do-xc/page__hl__equalizer__fromsearch__1 nie napawa optymizmem i potwierdza opinię Arto. Mavic 317 bardzo popularny i chwalony choćby za łatwiejsza zmianę gum – waga ok. 440g cena 92zł http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=758 na komplecie 80g więcej niż na Equalizerze. Jeżeli będzie wytrzymalsza, jeżeli będzie z nią mniej zabawy przy centrowaniu to poświęce ta wagę – dodam tu nieśmiało że jest ryzyko ze dociągnę do 80kg co z rowerem da masę 92kg. Czy zwracanie uwagi na inna obręcz np. Dt 4.2 ma sens ?? Szprychy na bank będą DT revo. Nyple pewnie też DT – to już szczegół. Jednym słowem: Pisaty: XTR DT 370 Obręcze: Mavic 317 Equalizer DT 4.2 Z tego muszę wybrać.
miskov17 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Jeżdżę na piastach 370, po 4000km nie ma z nimi żadnych problemów mimo paru błotnych wypraw - jak widać labiryntowe uszczelnienia się sprawdzają Jednakże uważam, że XTR to już "poziom" wyżej, także ze względu na wagę. Jak każde Shimano ma kulki, bieżnie i konusy co wymaga minimum corocznej konserwacji. Ma także aluminiowy bębenek, który wymusza kasety na pająku. Czy warto pakować się w XTR? Tak, o ile będziesz o niego dbał. Co do obręczy, DT są dosyć miękkie - w sytuacjach extremalnych nie pękną jak sztywny Mavic tylko po prostu się skrzywią. Ja osobiście mam mały uraz do Mavica bowiem niegdyś do Polski dawano "odpadki". Nie wiem jak jest teraz ale niedosyt pozostaje. No i z 1500g robi się 1700g
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Jeżdżę na piastach 370, po 4000km nie ma z nimi żadnych problemów mimo paru błotnych wypraw - jak widać labiryntowe uszczelnienia się sprawdzają Jednakże uważam, że XTR to już "poziom" wyżej, także ze względu na wagę. Jak każde Shimano ma kulki, bieżnie i konusy co wymaga minimum corocznej konserwacji. Ma także aluminiowy bębenek, który wymusza kasety na pająku. Czy warto pakować się w XTR? Tak, o ile będziesz o niego dbał. Co do obręczy, DT są dosyć miękkie - w sytuacjach extremalnych nie pękną jak sztywny Mavic tylko po prostu się skrzywią. Ja osobiście mam mały uraz do Mavica bowiem niegdyś do Polski dawano "odpadki". Nie wiem jak jest teraz ale niedosyt pozostaje. No i z 1500g robi się 1700g Piasty: XTR jest najwyższą grupą a co z atym idzie za to się płaci. DT stoi sporo niżej a będąc na maszynówkach staje się łatwiejsze w serwisie. Zapytam w takim razie jak toczenie czy odczuwalna będzie lekkość toczenia się koła? Obręcze: Mavic zatem jest sztywniejszy. Jeżeli dobrze rozumuję skoro nie jeżdżę ekstremalnie a raczej koła zawsze miały tendencje do dostawania lekkich bić na boki (co na v-kach od razu czułem) to lepiej wybrać mavica bo nie podda się lekkim skrzywieniom a też nie pęknie bo nie jeżdżę ekstremalnie. Tak jak napisałem szutry, korzenie, lasy, podjazdy i wąskie górskie ścieżki. Pytanie ogólne: PO weryfikacji odpowiedzi, i znalezieniu na forum wątku "za" maviciem Crossride. Użytkownicy Crossride są pod wrażeniem jego super toczenia - po założeniu wielu było wniebowziętych jak to się obraca. Łatwa konserwacja łożysk Cena szprychy taka jak DT Revo Mavic jest sztywny czyli nie złapie bicie tak szybko a jeśli przydzwonię to od razu pęknie Producent do CR podaje max 100kg a do XM317 90kg - ja z rowerem ważę ok 88-90. Super opinie na sieci http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheels/wheelset/mavic/crossride/PRD_353658_157crx.aspx Może lepiej kupic ten komplet jednak za 650 i spokój - zostaje kasa na kasetę XT i łańcuch XTR:)
miskov17 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Użytkownicy Crossride są pod wrażeniem jego super toczenia - po założeniu wielu było wniebowziętych jak to się obraca. Typowy użytkownik Crossride najczęściej przesiada się z kół za 200-300zł stąd takie odczucia. Cena szprychy taka jak DT Revo Do Crossridów 10zł, Revo 3zł. Jak się mylę, poprawcie. http://www.forumrowerowe.pl/viewtopic.php?f=50&t=8103 - mniej pozytywne opinie Crossridy nie są najlżejsze ani najsztywniejsze ani najłatwiejsze w serwisowaniu - jak coś się popsuje musisz lecieć do autoryzowanego serwisu. Co do wytrzymałości, po 10tyś km w Crossridach kumpla zaczął przepuszczać bębenek. Może i jestem negatywnie nastawiony ale koła systemowe w tej chwili nie mają żadnych plusów. No poza ładnym wyglądem Jeżeli chcesz mogę nagrać filmik porównujący kręcenie 370 i XTR (a jak się uda to i Crossridów:))
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Typowy użytkownik Crossride najczęściej przesiada się z kół za 200-300zł stąd takie odczucia. Do Crossridów 10zł, Revo 3zł. Jak się mylę, poprawcie. http://www.forumrowerowe.pl/viewtopic.php?f=50&t=8103 - mniej pozytywne opinie Crossridy nie są najlżejsze ani najsztywniejsze ani najłatwiejsze w serwisowaniu - jak coś się popsuje musisz lecieć do autoryzowanego serwisu. Co do wytrzymałości, po 10tyś km w Crossridach kumpla zaczął przepuszczać bębenek. Może i jestem negatywnie nastawiony ale koła systemowe w tej chwili nie mają żadnych plusów. No poza ładnym wyglądem Jeżeli chcesz mogę nagrać filmik porównujący kręcenie 370 i XTR (a jak się uda to i Crossridów:)) Ja w właśnie jestem takim użytkownikiem:) Dlatego decyzja ma być na chłodno - porządnie i bezstresowo na 4-5 lat. Do tej pory korygowałem sobie sam lekkie skrzywienia , jezeli Crossridy mam oddawać za każdym razem (denerwują mnie najmniejsze bicia) to zdecydowanie odpada. Cena szprychy schodzi na drugi plan - do tej pory zerwałem raptem 1 w ostatnich 10kkm. Ale obręcz X317 która katalogowo trzyma 90kg z rowerem to już przegięcie dla mnie - musze coś mocniejszego. A filmik - jasne ze tak, bardzo proszę.
hheniek1987 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja kilka dni temu założyłem na tył nowe koło DT w następującej konfiguracji: Onyx/4.2d/champion. Ważę 83kg, już widzę że kółko jest sztywne i się ładnie i długo kręci. Wagowo nie jest to mistrzostwo świata ale wolałem postawić na trwałość.
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja kilka dni temu założyłem na tył nowe koło DT w następującej konfiguracji: Onyx/4.2d/champion. Ważę 83kg, już widzę że kółko jest sztywne i się ładnie i długo kręci. Wagowo nie jest to mistrzostwo świata ale wolałem postawić na trwałość. jaka wyszła masa poszczególnych kół? Czym różni sie onyx od 370-tki?
miskov17 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Onyx ma wypalane laserowo logo, 370 ma labiryntowy system uszczelnień. Ogólna konstrukcja jest identyczna Do tej pory korygowałem sobie sam lekkie skrzywienia , jezeli Crossridy mam oddawać za każdym razem (denerwują mnie najmniejsze bicia) to zdecydowanie odpada. Crossridy trudno rozcentrować - sztywność samych kół to inna bajka.
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Onyx ma wypalane laserowo logo, 370 ma labiryntowy system uszczelnień. Ogólna konstrukcja jest identyczna Crossridy trudno rozcentrować - sztywność samych kół to inna bajka. taka bajka?? zatem ich mała podatność na rozcentrowanie nie jest sztywnością?
miskov17 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Crossridy mają bardzo mocny naciąg szprych, jest on równomierny (tutaj plus kół fabrycznych) przez co koła są trudne do rozcentrowania. Podobnie jest w zwykłych kołach, o ile są one dobrze złożone. Jeżeli szprychy nie są równomiernie dociągnięte koło po jakimś czasie się rozcentruje. Sztywność to inna bajka bowiem tutaj mamy więcej składników - przede wszystkim plastyczność obręczy ale także rodzaj i naciąg szprych oraz wysokość kołnierzy piast.
Placek Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Crossridy mają bardzo mocny naciąg szprych, jest on równomierny (tutaj plus kół fabrycznych) przez co koła są trudne do rozcentrowania. Podobnie jest w zwykłych kołach, o ile są one dobrze złożone. Jeżeli szprychy nie są równomiernie dociągnięte koło po jakimś czasie się rozcentruje. Sztywność to inna bajka bowiem tutaj mamy więcej składników - przede wszystkim plastyczność obręczy ale także rodzaj i naciąg szprych oraz wysokość kołnierzy piast. Tylko zwykłe koło sobie podciagnę a Crossride'a juz nie ?? Sugerujesz zę obręcz crossride jest bardziej plastyczna niż mavic 317 lub DT 4.2? Kołnierz DT 370 jest wyższy od crossów??
miskov17 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Tylko zwykłe koło sobie podciagnę a Crossride'a juz nie ?? Dokładnie. Sugerujesz zę obręcz crossride jest bardziej plastyczna niż mavic 317 lub DT 4.2? Sugeruję, że mniejsza ilość szprych + ew. bardziej plastyczna obręcz skutkuje możliwością problemów ze sztywnością. Kołnierz DT 370 jest wyższy od crossów?? Oczywiście zobacz gdzie "zaczyna" się szprycha:
Placek Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Napisano 29 Sierpnia 2009 Dokładnie. Na poniższych zdjeciach widać ze nyple sa standardowe ... czy ja się mylę? Poza tym głupieję gdy widzę rower do agresywnej jazdy na takich kołach: Crossride ma napisane o wytrzymałości 100kg zatem gdy z rowerem ważę 90 to nawet zapas jest...
Placek Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Napisano 31 Sierpnia 2009 jako że chyba sugestie się skończyły pozwólcie że dopytam ws. gotowców. Czy są jeszcze poza Cross Ridami jakiś gotowce w cenie ok 1000zł. Koniecznie pod v-ki. Nie wiem czy Dt nie ma tego w serii X1800?
Huhu Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 jako że chyba sugestie się skończyły pozwólcie że dopytam ws. gotowców. Czy są jeszcze poza Cross Ridami jakiś gotowce w cenie ok 1000zł. Koniecznie pod v-ki. Nie wiem czy Dt nie ma tego w serii X1800? Generalnie już mało fabrycznych kół pod v-ki się ostało. Po prostu praktycznie cały świat się na tarczówki przesiadł i tyle.
Placek Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Napisano 31 Sierpnia 2009 Może Fulcrumy? z tymi to podobno jeszcze gorzej niż z Crossridea-mi - oczywiście mowa o serwisie. Zatem zostaje mi wariant składaków.
ProKreator Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Okej a jakie propozycje dla 95+rower pod V-ki. Kasa jakieś 700 zł. Zastosowanie maraton, ewentualnie xc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.