lupus Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Mam pytanie odnośnie blokowania amortyzatora. Przede wszystkim kiedy, a właściwie w jakich warunkach najlepiej jest to zrobić i czy w ogóle np. podczas maratonów składających się w większości z jazdy po lasach warto to robić Pozdrowienia.
creative1989 Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Najlepiej blokować amora: - przy sprintach - na podjazdach
Kamil515 Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Może zadam pytanie nie związane z technika blokowania. Mam amortyzator rst first platinum z blokadą skoku. Na stronie rock shox'a widziałem ze mozna osobno dokupic manetke do kierownicy służącą do blokowania amora. myslicie ze istnieje mozliwosc zamontowania takiej manetki w moim rst?
Biera Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 nie ma szans. edit: uściślij: masz tam w tym amorze juz jakąś manetkę blokady skoku?
Kamil515 Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 manetki nie mam, ale mam takie pokrętełko przy amorze moge dac fotke jak by pomoglo
arroyo Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 RST ma swoją własną dźwignię blokady skoku. Zapewne mógłbyś w sklepie zamówić przez dystrybutora, tylko nie wiem kto dystrybuuje sprzęt rst.
Robert Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Dystrybutor (velo) nie ma w swojej ofercie manetki blokady. Nawet jeśli by miał to pewnie tak jak i w RS-ach wymagana jest zmiana pokrętła, na takie ze sprężyną. A dostanie tego to już trudniejsza sprawa niż dostanie manetki.
binek8915 Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 mam amora RS Dart 3 możecie mi powiedzieć jak to jest z tą regulacją twardości i tłumieniem powrotu ? czy twardość dostosowuję się do wagi ciała ? moja waga okolo 66kg. pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
adriansocho Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 mam amora RS Dart 3 możecie mi powiedzieć jak to jest z tą regulacją twardości i tłumieniem powrotu ? czy twardość dostosowuję się do wagi ciała ? moja waga okolo 66kg. pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Hej, Dart tak jak każdy amortyzator sprężynowy bez dodatkowej komory (sprężyny) powietrznej ma regulację twardości przez wybór odpowiedniej sprężyny (zakresami). Pokrętła na koronie są do regulacji naprężenia wstępnego a nie twardości. Darty zdaje się mają hydrauliczne tłumienie odbicia, musisz ustawić raczej doświadczalnie - do tego nie ma szczególnych instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.