kosciczek Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam!<br /><br />Chciałbym w swoim rowerze wymienić amortyzator na RS REBA. Pytanie tylko czy istnieje jakiś sposób (adapter) aby zamontowac hamulce typu V na amortyzaotr przystosowany tylko pod tarcze. Nie chiałbym wymienić całych kół gdyż są dość dobre i hamulców (sram 9.0) ale stary amor umarł śmiercią naturalną a myślę że nie warto kupować amorka pod V bo za jakiś czas i tak zamontuję pewnie tarczówki. Czekam na jakeś sensowe rozwiązanie.
premier2 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Właściwe każdy nowy amortyzator w wersji pod V-ki posiada możliwość założenia hamulców tarczowych. Weź wersję pod V-ki, a potem możesz wykręcić pivoty i założyć tarcze.
kosciczek Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzięki, ale chodzi mi raczej o jakieś rozwiązanie tymczasowe aby jak wykrece piwoty nie wystawały mi mocowania pod V-ki jak bedę miał tarczówki. Poza tym jestem za Rebą a teraz ciężko dostać ją z mocowaniem pod V-ki.
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Od razu mówię, że Reby z 2009 rocznika już nie dostaniesz z pivotami. Pozostają używki albo szukanie modelu z 2008 roku. I nie ma żadnych adapterów które by umożliwiały montaż v'ki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.