kwiatek15 Napisano 22 Sierpnia 2009 Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam, jestem pierwszy raz na forum, mam mały problem, gdy podjechałem po górkę przód roweru oderwał się od ziemi i przewróciłem się do góry nogami, gdy się podniosłem zauważyłem że przesunęło mi się tylne koło i trze o widełki, wygląda to tak jak by się piasta przesunęła. Proszę o pomoc!!! Wolałbym naprawić to sam, ale jak się nie da to już mogę iść do serwisu. Za wszystko wielkie dzięki
zydek008 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 w servisie muszą Ci wycentrować koło i może piasta jest do wymiany albo do naprawy . A jak jedziesz i patrzysz na tylne koło to one chodzi na boki i ociera czy jest po jednej stronie i ociera ?
DominikM Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 zydek008, a nie bierzesz pod uwagę poziomu użytkownika i klasy roweru ? Najprawdopodobniej tylne koło było słabo dokręcone i w czasie wywrotki przesunęło się w hakach - odkręcić śruby, wcisnąć koło, dokręcić.
Discover Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Mi 2 miesiąc temu pękła ośka w tylnim kole i tez tarło - dopiero po wyjęciu koła z ramy to zauważyłem. A tez myślałem najpierw że to sie rozcentrowało koło.
kwiatek15 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 Koło nie lata na boki, więc piasta raczej się nie skopciła, prawdopodobnie muszę po prostu odkręcić i je dobrze ustawić, ale zobaczę jeszcze dokładnie. Nie dawno je odkręcałem i może nie było solidnie dokręcone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.