Skocz do zawartości

[Koło, piasta]Problem, przesunięcie sie tylnego koła!

kwiatek15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem pierwszy raz na forum, mam mały problem, gdy podjechałem po górkę przód roweru oderwał się od ziemi i przewróciłem się do góry nogami, gdy się podniosłem zauważyłem że przesunęło mi się tylne koło i trze o widełki, wygląda to tak jak by się piasta przesunęła. Proszę o pomoc!!! Wolałbym naprawić to sam, ale jak się nie da to już mogę iść do serwisu. Za wszystko wielkie dzięki :thumbsup:

Napisano

w servisie muszą Ci wycentrować koło i może piasta jest do wymiany albo do naprawy . A jak jedziesz i patrzysz na tylne koło to one chodzi na boki i ociera czy jest po jednej stronie i ociera ?

Napisano

zydek008, a nie bierzesz pod uwagę poziomu użytkownika i klasy roweru ? Najprawdopodobniej tylne koło było słabo dokręcone i w czasie wywrotki przesunęło się w hakach - odkręcić śruby, wcisnąć koło, dokręcić.

Napisano

Mi 2 miesiąc temu pękła ośka w tylnim kole i tez tarło - dopiero po wyjęciu koła z ramy to zauważyłem. A tez myślałem najpierw że to sie rozcentrowało koło.

Napisano

Koło nie lata na boki, więc piasta raczej się nie skopciła, prawdopodobnie muszę po prostu odkręcić i je dobrze ustawić, ale zobaczę jeszcze dokładnie. Nie dawno je odkręcałem i może nie było solidnie dokręcone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...