Skocz do zawartości

[łańcuch] - identyfikacja

RoboD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy na podstawie tych zdjęć, ktoś może powiedzieć mi z jakim typem łańcucha Shimano mamy do czynienia?

TIA

Pozdr Robert

a784d2bd0ae2c849m.jpg b73967240b080e60m.jpg 75a303cc26c38af5m.jpg

Napisano

Przecież wszystko jest tam napisane. CN-HG40 stoi jak byk dokoła sworznia. Co tu więcej sprawdzać.

Napisano

Chodzi o zdjęcie łańcucha w pierwszym poście...

Te drugie jesli sie nie mylę miało udowodnić, że ten z pierwszego to nie HG40 ( a jesli sie mylę poprosze o poprawkę ).

Napisano

Domyślam się, że skoro zdjęcia wrzuciła ta sama osoba to dokonała właśnie identyfikacji swojego łańcucha.

Napisano

Nie, nie dokonała jeszcze identyfikacji. Łańcuch z pierwszego postu jest pokazany z obu stron. CN-40 dałem dla porównania na otrzymaną sugestię. To nie zagadka, odpowiedzi nie znam, mam tylko przypuszczenia (nie piszę aby nie sugerować). Post napisałem z myślą o tym, że są być może jakieś konkretne znaki, na podstawie których da się zakwalifikować ten łańcuch do konkretnej grupy.

Pozdr Robert

Napisano

To zaglądałes na drugą strone czy nie bo sam jestem ciekaw ?

Czy czytasz to, na co odpiszujesz...

Łańcuch z pierwszego postu jest pokazany z obu stron

• Mod Team
Napisano

TocaS dziwne by było gdybyś kojarzył bo takowego nie było. Co więcej te łańcuchy były oznakowane na blaszkach.

Napisano

No więc kupiony został jako HG-50, wersja 'oem' bez pudełka itd. Chciałbym po prostu wiedzieć, czy sprzedawca nie mija się z prawdą oferując ten towar jako HG-50.

• Mod Team
Napisano

Nie kojarzę czarnego koloru łańcucha powyżej HG 53

Odi CN-HG50 z 2004 np był czarny.

HG-50 nie jest powyżej HG-53.

Napisano

kupiłem dokładnie ten sam łańcuch w sklepie w oryginalnym opakowaniu (Box) i jest to HG50. sam się dziwiłem że nie ma na nim kompletnie żadnych oznaczeń poza napisem Shimano.

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam podobny problem. jak odróżnić hg40 od hg50 ? wymieniłem ostatnio łańcuch hg-50 (kupiony w pudełku ) na nowy , z torebki. wyglądają na oko tak samo, ale poprzedni ma na niektórych ogniwach oznaczenie bodajże eg, a drugi ah. co o tym myślicie? szukałem w sieci, ale nie znalazłem niczego na temat tych oznaczeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...