kemyr Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Żegnam się z moim tylnym crossride'm który rozczarował mnie okrutnie i chciałbym sobie sprawic kółeczko tylne które podoła memu jak mniemam ostremu stylowi jazdy. Ujezdzam 12kg hardtail'a po beskidach (śląski,żywiecki,mały). Korzenie,kamienie,głazy ogólnie bez oszczędzania.Zależy mi na wadze(najlepiej mniej niż crossride (1060gr) ale nie upieram się, przedewszystkim wytrzymałośc. Koszt jaki chciałbym przeznaczyc na ow koleczko to około 500-700zł(oczywiscie im mniej tym lepiej). wymagania: piasta łożyska maszynowe pod tarcze,oraz secik mocnej obręczy(tylko tarcze) ze szprychami. najważniejsza dla mnie wytrzymałośc,sztywnośc.. kolor czarny W gąszczu sklepowych ofert nie mam pojecia co wybrac.prosze o pomoc. dodam jeszcze iż ważę ok 70-75kg... no i nie chciałbym się rozczarowac jak na crossride'ach które po 1,5km mej jazdy nadaja sie do wymiany obręczy i szprychy.chce dobrze wydac kwotę o której wspomniałem 500-700zł. ... jeszcze szalony pomysł zakupu deetraks'ow.. jednej sztuki wlasnie na tyl lub calego kompletu.. jak takie ciezkie kola beda zachowywaly sie przy podjazdach? od crossride'ow ciezsze o ok 0,6kg.
klimek012 Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 XM 719 + Dt Onyx + CX-Ray. Osobiście jeżdżę na takim zestawie, tyle że szprychy mam revo. Ważę w tej chwili ok. 80, głównie ujeżdżam Beskidy, koła spisują się elegancko. CX-Ray ci polecam wyprzedzając twoje wątpliwości co do revo
kemyr Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Napisano 18 Sierpnia 2009 a gdzie je składałeś ? to też nie pozostaje bez znaczenia..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.