Skocz do zawartości

[sparrow-bike] Naciągacze ... ?

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Od kilku lat pojawiają się aukcje zwykłych przedmiotów z kosmicznymi cenami i tak można nabyć :

Mostek kalloy za 1000 zl !!

Opaske odblaskową za 1000 zl

A może oponkę za tysiaka ...

Cała reszta http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10015618&change_view=1&order=pd&p=2&p=0

To akurat gifty od sparrow-bike który jest mistrzem takich promocji. Co o tym sądzicie ? Napisałem do allegro aby zwrócić ich uwagę na to ciekawe czy będzie jakiś odzew... :sweat:

Napisano

a czemu mieliby usuwać?

świętym prawem sprzedawcy jest samodzielne ustalanie ceny, nie zyjemy w komunie żeby ktoś decydował za sprzedawce za ile jest dobrze a za ile za drogo czy za tanio

• Mod Team
Napisano

To powiedzcie mi jak ma się wystawianie opaski odblaskowej za 1000zl do Ustawy o przeciwdziałaniu niewłaściwych praktyk rynkowych... Konkretnie chodzi mi o art 5.1. pkt3.5 oraz art 6.1. pkt 3.2.

http://www.skp.pl/images/stories/file/przepisy/Ochrona-konkurencji-i-konsumentow/Ustawa_o_przeciwdzialaniu_nieuczciwym_praktykom.pdf

Przejrzałem pobieżnie ale, myślę że coś tam jeszcze można wyszukać odnośnie tej sytuacji

Napisano

art 5.1. pkt3.5

myślę że nie ma tutaj nic do art 5.1. pkt3.5 - praktyka nie jest nieuczciwa, cena jest podana uczciwie bez żadnych dodatkowych opłat (poza przesyłką do której można się przyczepić). gdyby facet napisał że cena to 200 zł + opłaty manipulacyjne, zyskowe, akcyzy i co tam jeszcze wymyśli, a suma wyniosłaby 1000 zł to wtedy się można kłócić. w tym wypadku wszystko jest jasne i imho sprzedawca ma prawo ustalić cenę jaka mu się podoba.

Napisano

A swoją drogą bardzo fajny sklep :) Ogromnie miła obsługa, zawsze pomocna, bardzo duży wybór części w sklepie stacjonarnym. Jedynym mankamentem jest, że ledwo da się tam wejść bo jest tak zarzucony częściami. Robię tam bardzo często zakupy, dostałem nawet stały 5% rabat :) Polecam!

EDIT: double post

Napisano

W Sparrow-bike kupowałem już kilka razy i zawsze było OK. Co do tych cen to chyba pomyłka ich systemu :) Przecinka nie wstawili...Kiedyś patrzyłem elementy ozdobne na wentyle, takie diody, które kosztują po 9-12 zł a u nich w sklepie po 1000!!! Heheh chyba, że są z kryształkami swarovskiego :), ale wątpię i traktuje to jako niedopatrzenie

Napisano

Jest to zwykły zabieg marketingowy. Przy przeglądaniu allegro wg cen, zawsze są na górze lub na dole kategorii, w zależności, jak ustawimy filtr. Poza tym wzbudza ciekawość i prowokuje takie tematy, a nie od dziś wiadomo, że nie ważne co mówią, ważne że mówią. Marka sklepu utrwala się w świadomości użytkowników, a za rok lub dwa ktoś już może nie pamiętać o co chodziło, a nazwę sklepu skojarzy.

Napisano

To jak będziesz u nich następnym razem to zapytaj ich o to, bo na maile nie raczyli odpisać B)

Chyba mają zamknięte teraz, ale jutro tam będę i zapytam jeśli tylko będzie otwarte. Zdam relację B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...