Skocz do zawartości

[korba] problem z truvativem firex 3.3, jaka inna korba bedzie pasowac?

zico

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam truvativa firex 3.3 ze zintegrowaną osią i wyrobil mi sie w nim wielowypust. Lewe ramie korby po chwili pedałowania odpada. I teraz pytanie jaką korbę można kupić zamiast tej, tak żeby wszystko się zgrało? Chodzi mi o załatwienie problemu jak najtanszym sposobem :P

Napisano

Jesli problemem jest os przytwierdzona do prawej korby to kosztem 230zl musisz kupic nowa korbe gxp 3.3, jesli problemem jest lewa korba to

http://allegro.pl/item705180366_truvativ_firex_ramie_korby.html

tylko spytaj sie od dlugosc korby

jesli koszt 230 zl cie przeraza, to wyjasniam, ze kupujesz te korbe, rozbierasz ja na czynniki pierwsze, tzn odkrecasz blaty, suport z lozyskami tez odkladasz na bok, za blaty alu na allegro zadasz 90zl, za suport z 70-80 i masz nowa korbe prawa i lewa kosztem 100zl, co juz nie jest takie zle. Sam mialem taki przypadek, kiedy rozeszlo mi sie polaczenie korba prawa - oska. Musialem wtedy kupic nowa korbe

Napisano

Jeszcze jedno pytanie. Jeżeli mam korbę na isis z suportem z zewnętrznymi łożyskami, to czy mogę zamontować suport z łożyskami wewnętrznymi mocowanie na kwadrat lub octalink? Mufa 68, kaseta 8 rzędowa

Napisano

Taki suport możesz zamontować (musisz wybrać wersję 68 mm), ale do niego odpowiednię korbę,dobraną do długości osi suportu (zachowanie odpowiedniej linii łańcucha) ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...