marjangsm Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Witam, mam zamiar do tygodnia wybrac sie na taki wypad. Interesuje mnie trasa z polskich gor nad polskie morze (ewentualnie moze byc cos po niemieckiej stronie odry) Chcialbym sie dowiedziec czy zna ktos jakies gotowe juz trasy a moze juz ktos nawet przejechal tak polske. Mysle ze trasa nie przekroczy 800km(w tydzien) jezeli ktos ma jakies propozycje to prosze pisac, bedziemy bardzo dźwięczni ;P
alinoe2 Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Napisz kiedy chcesz jechać,skąd.W tym roku zaliczyłem już wypad nad morze.Jestem ze śląska,może zabrał bym się z wami.Moje gg 11109501
marjangsm Napisano 29 Lipca 2009 Autor Napisano 29 Lipca 2009 moze rozhulamy ten watek;p a wiec my tez jestesmy ze slaska. a dokladnie z milowki(16 km od zywca) gdybys mogl nam zdradzic trase ktora jechales, i jak to wszystko wyglada w praktyce byli bysmy wdzieczni. na jakis czas musimy przelozyc nasza wyprawe(do 2 tyg) gdyz kolega czeka na nowa szose. no i oczywiscie zapraszamy do wspolnego wypadu wszystkich chetnych.
Gucio112 Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Do jakiej miejscowości nad morzem chcecie dojechać?
marjangsm Napisano 30 Lipca 2009 Autor Napisano 30 Lipca 2009 miedzyzdroje. ale jak jest jakis fajny szlak ktory prowadzi do innej miejscowosci to nie ma problemu. podjedziemy sobie albo wrzucimy rowerki do pociagu i wio;p zalezy nam po prostu na tym zeby przejechac cala polske
alinoe2 Napisano 2 Sierpnia 2009 Napisano 2 Sierpnia 2009 Jestem z Gliwic.Jechałem z Krakowa do Sopotu,przez Warszawę i Iławę.4rowerzystów,3dni,2noclegi,powrót samochodem technicznym który jechał z nami.Z moich spostrzeżeń:nie warto,jeśli się nie zna dróg lokalnych nimi poruszać,złej jakości asfalt może doprowadzić do braku porozumienia na lini chęci-tyłek.Jeśli będziecie gotowi na konkrety to dajcie znać na gg,mogę przygotować trasę.Najprawdopodobnie będę miał wolny ostatni tydzień sierpnia.
zahas Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 A proszę bardzo (spóźnione, ale może się przyda): Oder-Neiße-Radweg - 591 km świetnej niemieckiej ścieżki rowerowej. Adres strony to: http://www.oderneisse-radweg.de
marjangsm Napisano 30 Października 2009 Autor Napisano 30 Października 2009 o to mi chodzilo. troche za pozno ale tak i tka sie przyda. Na wiosne pojedziemy. jak beda konkrety to dam znac. pojedziemy ta trasa co w linku powyzej. Nie bedzie problemu z asfaltem;]
zahas Napisano 30 Października 2009 Napisano 30 Października 2009 Znam dobrze odcinek pomiędzy Frankfurtem a Kustrin-Kietz (ok. 30km). Ścieżka (a właściwie droga) rowerowa jest pokryta asfaltem - często lepszym niż na polskich drogach (choć zdarzają się króciutkie odcinki utwardzonej drogi gruntowej), jest dobrze oznakowana i świetnie wyposażona w infrastrukturę turystyczną (np. miejsca postoju itp.). Nie ma tam ruchu pojazdów mechanicznych. Odcinek ten jest dość płaski i zaliczłbym go do kategorii "łatwych i przyjemnych". Co ważne, poruszając się tą drogą nie ma problemu z przekraczaniem granicy i możliwości podróżowania także po stronie polskiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.