exist Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Jak się odtłuszcza obręcz? Bo jak moje stare klocki v-brake Tektro piszczały, to przetarłem rozpuszczalnikiem. Nic to nie pomogło. To w końcu wymieniłem klocki na Clarks'a i ten sam problem. Nie wiem czy moge zrobić to samo ale, żeby rozpuszczalnik nie wyżarł nowych klocków. Jak odtłuścić obręcz (krok po kroku) , zeby niczego nie zbabrać? Tylko przetrzeć? Może one muszą się dotrzeć?
Welniak Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Klocki - jeżeli są nowe to muszą się dotrzeć. Ewentualnie możesz przejechać je pilnikiem lub papierem ściernym. Obręcze - na ręcznik papierowy dajesz trochę benzyny. Przecierasz. Powtarzasz ten zabieg dopóty dopóki ręcznik po przetarciu nie będzie czysty.
goldbloom Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Ja używam denaturatu. Kosztuje 4zł/litr. Do tego szorstki (nie gąbka) zmywak do naczyń.
topi1995 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Jako preparat polecam naftę, moczymy w niej ścierkę i czyścimy obręcz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.