Skocz do zawartości

[opony] na błotniste lasy

robkellys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Michelin XCR Mud odstraszają mnie ceną 129zł.

DancingRalphowi podziękuję. To mają być bez kompromisowe opony, teraz mam takie niby uniwersalne Smart Samy- ani na szosie rewelacji nie ma, ani w terenie...

High Roller w rozmiarówce 2.35 jest cholernie ciężki- 850g.

Póki co pojeżdżę jeszcze na Smart Samie na tyle i NN na przodzie...

polecam Schwalbe Albert lub Fat Albert. Zjeżdżam już drugi komplet i mam o nich bardzo dobre zdanie. Następne będą chyba Muddy Mary (na drugi komplet kół).

Napisano

Muddy Mary to typowa opona do DH, szeroka, ciężka i zapewne ze znakomitą przyczepnościa ;)Co więcej powiesz o Albertach(nie Fat :) ). Ile przejechałeś km, w jakim terenie, jak z trzymaniem bocznym czy podjazdami?

• 4 tygodnie później...
Napisano

A ja bym polecił Tiogi Factory DH 2.1. Na asfalcie ma duże opory, ale w terenie jest wyśmienita. :P Najlepsze gumy jakie dotąd miałem.

Na maratonie w Supraślu w tamtym roku (65 km błota i ciężkiego terenu) wyprzedzałem wszystkich na zjazdach. :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Co byście mi polecili kupić za oponkę? Raczej by była na przód. Obecnie mam Nobby Nic-a 2.4 na tyle i chciałbym zakupić coś w rozmiarze 2.5" na przód.

Mocno na wadze mi nie zależy, kwestia +-100g nic mi nie robi w sumie

Moje typu:

Maxxis Minion DHF 2.35"(700-825(drut)g) W sumie chciałbym 2.5" ale to już raczej gruubo ponad 1.2kg minion_dhf.jpg

Maxxis Ardent 2.4" (815g) ardent.jpg

Nokian Gazza NBX All Mountain 2.5" SWA (893g): zdjecie-804c91e78c5897033a4c6c567b4e6477.jpg

Jakieś propozycje, hmm?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...