iLight Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 siemka, mam neon do roweru i chciałem go wmontować tylko jest on zasilany takimi dwoma bateriami (kwadratowymi) i nie wiem jakby je gdzieś zamontować by można je było spokojnie wymieniać jak się wyczerpią oraz by nie przeszkadzały w jeździe... jakieś pomysły ?? Piszcie !
iLight Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 bagażnika nie dam bo to rower górski a przyczepka ?? lol ?? żeby wsadzić 2 małe baterie ?? neon pójdzie pod rower więc myślałem o miejscu obok opon bo jest kabelek, taśmy nie użyje nie wiem czemu ale nie ;/ kleju też nie, bo będe musiał odklejać te baterie ;[
grzegorz1974paszek Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Daj zdjęcia tych akumulatorów. Njlepszym miejscem na nie chyba by były koszyki na bidon - jesli się zmieszczą.
iLight Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 takie coś: http://www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures...Bateria6F22.jpg
DominikM Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Na tych maleństwach to ty długo nie pojeździsz - przynajmniej jeśli ma to jakoś świecić. Na klipsy i zapakować je do małej torby trójkątnej pod ramę - wejdzie ich tam z 20 http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=2232 Ewentualnie tak jak napisał grzegorz1974, zapakować do bidonu i do koszyka - szczelny pojemnik i łatwo dostępny.
grzegorz1974paszek Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 ''neon pójdzie pod rower'' - własciwie o czym my mówimy - bo zwątpiłem? taki neon jak do podświetlenia podwozi aut?
Aston95x Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 JA chce kupic też neony ale podłużne do kół a baterie do amortyzatorów do worka i na taśme klejaca czarna !!!!! Pozdro''
YankeZ Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 a baterie do amortyzatorów do worka i na taśme klejaca czarna uwierz mi, wnętrze amortyzatora nie jest optymalnym miejscem na przechowywanie czegokolwiek...
Mod Team Franio Napisano 11 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2010 A niby przez wożenie pompki rower staje się choinką.
Deryl Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Skontaktuj się z West Coast Customs zamontują Ci jeszcze kilka innych fajnych świecidełek.
tompoe Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Chyba was do reszty po######ało z tym neonami. Moze jeszcze felgi od stara sobie zamontujecie i lampki z choinki zasilane dynamem.
YankeZ Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 tompoe: walka z wieśtuningiem, czy to samochodowym czy rowerowym jest, nie łudźmy się, walką z wiatrakami, co poradzić... jeśli ktoś lubi jeździć na czymś czemu bliżej do choinki niż do roweru, z boombox'em na bagażniku, licznikiem wymontowanym z Simpsona, oklejonego naklejkami 40 różnych producentów (ferrari, M-power, OZ, racero, brembo; chyba kojarzycie baze... uwierz: widziałem już taki rower ), w czapeczce ze śmigiełkiem, w ciemnych okularkach made in china stylizowanych na lata 50' - jego sprawa, pokój z nim, Panie daj mu długie lata życia Mi wystarczy delikatny ironiczny uśmiech, jako rekompensata za to, że musiałem to coś zobaczyć
Flash3M Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Mi wieśtuning nie przeszkadza i nie śmieszy o ile waga instalacji nie przekracza 100 gram
YankeZ Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Mi wieśtuning nie przeszkadza i nie śmieszy o ile waga instalacji nie przekracza 100 gram dobrze powiedziane, mi też Może dlatego, że nigdy nie spotkałem wieśbryki/wieśbike'a o wieśinstalacji <100(wieś)gramów
nabial Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 leeeee tam, po to kazdy ma swoj rower, zeby sobie robil z nim, co mu sie podoba, to dzieki takim ludziom zawdzieczamy czestszy usmiech na twarzy!
tompoe Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 leeeee tam, po to kazdy ma swoj rower, zeby sobie robil z nim, co mu sie podoba, to dzieki takim ludziom zawdzieczamy czestszy usmiech na twarzy! Śmiech przez łzy raczej. Tak czy tak zawsze gdy mijam taką maszynę cieszę się, ze głupota nie jest zaraźliwa. Mam tylko nadzieję, ze autor tematu dokonuje tego zabiegu stylizacyjnego dla beki, a nie na poważnie. Rozumiem naklejki Scott itp. na stalowych ramach 3kg+ ,malowane płomienie ,kulki na szprychach,malowane obręcze z odchodzącą farbą, ale na neon na rowerze po prostu nie byłem gotowy. Jeśli chodzi o widoczność i bezpieczeństwo na drodze to przepraszam, jeśli o współczynnik lansu to żal, bo do jakiej grupy wiekowej miałaby być adresowana tego typu nowinka zgaduję, ze średnio rozwiniętych 3-8 latków/-ek. Pomijam, że za cena takiego neonu można kupić porządne klocki hamulcowe czy linkę, a z obserwacji wiem, ze te odpicowane "połykacze kilometrów" prezentują stan techniczny używanego prze łysola Opla Calibry.
Flash3M Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 ja myślę o małym tuningu ostrego (mieszczucha) dla beki.. właśnie z założeniem, że instalacja ma nie przekraczać 100 gramów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.