Pichu Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Witam. Rozebrałem dziś swoją deorkę aby ją wyczyścić i zakonserwować ale niestety nie zwróciłem uwagi, że kółka w wózku różnią się między sobą. Teraz nie wiem które gdzie było. Różnią się, że jedno z nich ma wbudowaną metalową tuleję a drugie jest całe z tworzywa (bez tego elementu). Wydaje mi się, że to z tuleją jest przeznaczone do przenoszenia większych obciążeń. Które gdzie zamontować? Fotki załączone. ps. Oczywiście fotka przed smarowaniem. Kółka są ok?
Raymanol Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 To kółko z większą ilości napisów tj. z metalową tulejką ma być wyżej. http://techdocs.shimano.com/media/techdocs...69830625639.pdf A kółka są jeszcze w dość dobrym stanie.
Pichu Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Napisano 16 Czerwca 2009 Jeszcze jedno pytanie, czy te kółeczka mogę nasmarować Finish Line-m Cross Country czy to jest tylko do łańcucha a do kółeczek co innego? Pytam ponieważ nic innego nie posiadam.
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2009 Najlepiej jak zapodasz do stodka kołeczke w miejsce tulejki smar stały. moze byc zwykły do łozysk.
Pichu Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Napisano 16 Czerwca 2009 Czy przed nałożeniem tego finish line (jeżeli można) trzeba to odtłuścić?? Czyściłem kółka WD-40 i potem wytarłem do sucha szmatką. Smaru stałego niestety nie mam :/
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2009 same koła dobrze jest odtłuscic bo beda syf łapac a tulejka ma byc ładnie nasmarowana
Pichu Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Napisano 16 Czerwca 2009 Kurde nie mam nafty, czym jeszcze można to odtłuścić??
RadekSki Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Przejdź się do najbliższego budowlanego czy czegoś w tym guście i kup butelkę benzyny ekstrakcyjnej. W połączeniu ze słoikiem/starą szczoteczką wyczyści wszystko elegancko.
Mod Team Odi Napisano 17 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2009 Benzyną. Ale jak tylko wytrzesz porządnie szmatą to też będzie dobrze.
Pichu Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Napisano 17 Czerwca 2009 Ok, przerzutka już przesmarowana i złożona. Temat można zamknąć. Dzięki za pomoc.
tiputina Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 Też ostatnio miałem taki problem. Rozłożyłem wózek i wypadła mi jakaś tulejka. Na początku nie wiedziałem, gdzie ona ma byc. Kiedy skręcałem dziwiłem się, że kiedy mocniej dokręcałem śrubę, kółka nie chciały się obracac. A więc dokręciłem je słabo. Po jakimś czasie wszystko się rozpadło. Dopiero wtedy znalazłem, gdzie ma byc ta tulejka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.