Skocz do zawartości

[Napęd] Konserwacja Deorki RD-M531

Pichu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Rozebrałem dziś swoją deorkę aby ją wyczyścić i zakonserwować ale niestety nie zwróciłem uwagi, że kółka w wózku różnią się między sobą. Teraz nie wiem które gdzie było. Różnią się, że jedno z nich ma wbudowaną metalową tuleję a drugie jest całe z tworzywa (bez tego elementu). Wydaje mi się, że to z tuleją jest przeznaczone do przenoszenia większych obciążeń. Które gdzie zamontować? Fotki załączone.

ps. Oczywiście fotka przed smarowaniem. Kółka są ok?

20090616063.th.jpg

Napisano

Jeszcze jedno pytanie, czy te kółeczka mogę nasmarować Finish Line-m Cross Country czy to jest tylko do łańcucha a do kółeczek co innego? Pytam ponieważ nic innego nie posiadam.

Napisano

Czy przed nałożeniem tego finish line (jeżeli można) trzeba to odtłuścić?? Czyściłem kółka WD-40 i potem wytarłem do sucha szmatką. Smaru stałego niestety nie mam :/

Napisano

Przejdź się do najbliższego budowlanego czy czegoś w tym guście i kup butelkę benzyny ekstrakcyjnej. W połączeniu ze słoikiem/starą szczoteczką wyczyści wszystko elegancko.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Też ostatnio miałem taki problem. Rozłożyłem wózek i wypadła mi jakaś tulejka. Na początku nie wiedziałem, gdzie ona ma byc. Kiedy skręcałem dziwiłem się, że kiedy mocniej dokręcałem śrubę, kółka nie chciały się obracac. A więc dokręciłem je słabo. Po jakimś czasie wszystko się rozpadło. Dopiero wtedy znalazłem, gdzie ma byc ta tulejka. :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...