Skocz do zawartości

[trasy] szosowe Warszawa

misz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie do Warszawiaków: gdzie jeździcie? Mam szosę od niedawna i chętnie poznałbym warianty fajnych tras. Ja polecam: Wyjazd DK 7 do Łomianek, późnej lokalną szosą do Czosnowa, przejazd przez dk 7 w kierunku Adamówka i dalej przez Truskawkę na Wiersze i Kiścinne. Ze Starówki wychodzi ok 90 km. Jeżeli macie jakieś inne trasy z małym natężeniem ruchu w okolicach Warszawy, to czekam z utęsknieniem.

Napisano

Kiedyś pojechałem do Góry Kalwarii z tam przez Wisłę do Mińska i powrót do Wa-wy, ruch jest duży, ale praktycznie cały czas jest pobocze więc dobrze się jedzie.

Napisano

A którędy do Góry Kalwarii? Po prost przez Konstancin, czy jakąś drogą bliżej Wisły, bo na Google Maps nie bardzo widać gdzie jest asfalt, a gdzie szuter. Może na mtb pojadę sprawdzić trasę.

Do Adminów: nie chciałem robić bałaganu, ale myślałem, że odpowiedzi na moje pytanie prędzij dostanę od szosowców, niż pozostałych rowerzystów. No ale niech będzie, jak uważacie.

pozdrawiam :)

Napisano

bliżej wisły, da się przejechać asfaltem, jak się pokombinuje, ja jezdzę mtb więc nie zwracam uwagi czy jest szuter czy nie :D

drugą stroną wisły tez są takie kawałki asfaltu (od 2 lat), ze az sam się zastanawiałem czy nie kupić szosówki :P, ale tez jezdże tamtędy z odcinkami terenowymi, tzn do karczewa do sadów nad wisła, dalej mozna samym asfaltem (sic!)

ponadto z góry kalwarii też fajnie mozna dojechac do warki

oczywiscie mowię o szosach , które są wolne od automobili! nigdy nie jezdżę głównymi drogami krajówkami

generalnie myślę, że opcja rekonesansu mbk jest najlepszym rozwiązaniem

A którędy do Góry Kalwarii? Po prost przez Konstancin, czy jakąś drogą bliżej Wisły, bo na Google Maps nie bardzo widać gdzie jest asfalt, a gdzie szuter. Może na mtb pojadę sprawdzić trasę.

Do Adminów: nie chciałem robić bałaganu, ale myślałem, że odpowiedzi na moje pytanie prędzij dostanę od szosowców, niż pozostałych rowerzystów. No ale niech będzie, jak uważacie.

pozdrawiam :P

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Do Mińska krajową 2 (bez tirów i większość trasy ma szerokie pobocze), ewentualnie lubelską do Wiązowny i tam odbić na rondzie w kierunku krajowej 2, potem tą trasą: http://rowerowyminsk.pl/liw.php . Całkiem ciekawa opcja : gładkie asfalty, ciekawy teren, przy okazji można też zobaczyć coś ciekawego. Oczywiście można sobie zmodyfikować trasę i wrócić np. od strony Rembertowa, Sulejówka.

Jak chcesz to można się kiedyś ustawić i zrobić traskę z jeszcze kilkoma osobami :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja ostatnio mam taką trasę na +/- 2 godzinki: plac bankowy- łomianki - dziekanów - łomna - czosnów - nowy dwór - jabłonna - żerań - most śląsko-dąbrowski - starówka. wychodzi 69 km. szkoda tylko, że dość dużo świateł. Jeżeli ma ktoś fajne traski na północy Warszawy, to bardzo proszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...