Classified Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Tym razem wszystko poprawnie... Kupiony 5 lat temu jako rigid, spisywał się cudownie aż w końcu nadgarstki zaczęły błagać o pokój...więc stał się hardailem. Z oryginalnego roweru ostała się rama, wkład suportu, hamulce i opony. Sprzet do lekkiego XC i na miasto jak znalazł... Pozostałem przy Tourneyach - bo tanie i jak dla mnie spisują się znakomicie. Kocham ten rower za kolor, prowadzenie i absolutną niezawodność, pomimo tanich podzespołów. Do tej pory, a więc przez 5 lat eksploatacji, nie zepsuł się żaden element osprzętu. Rama Merida 22" alu, zdjęty lakier na rogach tylniego trójkąta, i miejscami w okolicach główki ramy (miałem kiedyś taki rzut estetyczno praktyczny) Amor SR Suntour XCR-LO z blokadą skoku Heble Promax (brandowane merida, ale to Promaxy, w komplecie były z klamkami promaxa) Kiera Cytec MTB Riser Mostek regulowany Cytec 060 Gripy Dartmoor Ripper Stery Accent HST-S10 na maszynach Korba Shimano 48T alu Osprzęt Shimano Tourney Klamkomanetki Shimano generic obręcze Stars SwiftArriv Opony kenda oryginalne Sztyca amortyzowana no name, w planach wymiana na pantograf Suntoura Siodło oryginalne noname, w planach wymiana na Bontragera lub Selle Pedały już chyba 5 z rzędu noname, w planach wymiana na Shimano... Gdy go przebudowywałem kiera i mostek z metalu zostały zmienione na alu, przy czym sztywniak widelec został zmieniony na tego cięzkawego Suntoura...w efekcie masa nieznacznie wzrosła.
DC Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 ile ty masz wzrostu ? rama nie jest przypadkiem za duża bo patrząc na wysunięta sztyce jest dosyć nisko...
Classified Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Napisano 6 Czerwca 2009 190 cm. Kiedyś była wyżej o jakieś 3 cm, ale ostatnio jeżdżę na dosuniętej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.