Skocz do zawartości

[łańcuch&przerzutka tył] Nowa przerzutka i łańcuch, pomoc w wyborze.

Kaczorrr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Spotkała mnie dziś nie miła przygoda, w mym rowerze pękł łańcuch i przy okazji zerwał tylną przerzutkę. Teraz me pytanie mam kasetę 9 stopniową i manetki Deore sl-M510 czy mogę do nich założyć tylną przerzutkę Deore LX-m580 ( zepsuta przerzutka to Deore rd-M530) ? Czy ta przerzutka będzie dobra ? Zerwała się też linka od tylniej przerzutki i kolejne pytanie czy wystarczy że kupię nową linkę i wepnę w manetki i nową tylną przerzutkę ? A także czy ten łańcuch będzie pasował http://allegro.pl/item630012252_lancuch_sh...n_hg53_pin.html . Proszę o pomoc ;)

• Mod Team
Napisano

Przerzutka LX'a bedzie dobra. Co do linki zadbaj o nierdzewna zakłądasz ja tak samo jak starą (ten sam sposob ułozenia na ramie). Lańcuch bedzie ok pod warunkiem ze kaseta przyjmie nowy i nie bedzie przeskakiwało. Łańcuch, lepiej inwestować w lepszy.

Jak bedzie skakał tak troszke czyli raz na jakiś czas to mozliwe ze sie dotrze i bedzie działać a jak nie to nowa kaseta albo szlif starej.

Napisano

Ja bym sugerował przerzutkę typu shadow czyli np. SLX. Łańcuch faktcznie warto brać najlepszy na jaki stać. Dobry jest np. KMC Z9900 na allegro ok. 50zł.

Napisano

LX-M580 jest z odwrotną sprężyną. Będzie działać dobrze, ale odwrotnie niż stara przerzutka. Poszukaj takiej z normalną sprężyną.

EDIT:

OK, stara też była z odwrotną sprężyną <_<. Ale skoro masz rapidy, to może spróbuj normalną sprężynę, albo SLX Shadow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...