Skocz do zawartości

[Support + przerzutka E-type] wymiana ?

jarcyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Postanowiłem wymienić w moim rowerze korby + suport jest to AUTHOR BASIC model z 2005r. Kupiłem korbę FC-M410 + Suport BB-ES25 118 mm.

Teraz mam mały problem a mianowicie przerzutka przednia E-type (Nowy sposób mocowania przedniej przerzutki. Przerzutka posiada specjalną płytkę, sięgającą do suportu. Mocowanie odbywa się dzięki nakrętce suportu, która trzyma sam suport a także ową płytkę razem z przerzutką.

I tu mam dylemat, zalecany suport do tej korby to 118mm (stary suport to BC-73E 68+3 113mm) czy mam zmienić przerzutkę? czy te 3mm blachy powodujące że długość suportu wyniesie 121mm nie będzie w niczym przeszkadzać ?

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

Pierwsza rzecz... E-type to nie jest żaden nowy wynalazek <_< No nieważne. Możesz bez problemu wymienić przerzutkę i wszystko będzie pasowało. Sam miałem E-type i przeszedłem na zwykłą i wszystko śmiga ;)

Napisano

Witam

Tak jest fabrycznie montowana, ten BASIC jest z 2005r.

Hmm teraz mam monta bo korpus tej ramy ma 68mm szerokości zmierzyłem suwmiarką wkręciłem ten suport BB-ES25 118i tak jakby niedokręcony jest do końca, nie trzeba zastosować jakiś podkładek? co mam zmierzyć najlepiej? aby zgadzała się linia łańcucha ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...