jacekkoz Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Witam, chciałbym zaprosić na wypadzik rowerowy w Góry Świętokrzyskie w dniach 22-24 maja (z opcją tylko weekendową). Mam wynajętą całą chatkę w Paprocicach. Jak na razie mam 5 osób jadących na 100%. Kilka osób mi zrezygnowało więc jest jeszcze parę miejsc. Kto nie był w Górach Świętokrzyskich to szczerze zapraszam - mają tam bardzo fajne trasy. Dla każdego coś się znajdzie. Można spokojnie pojeździć można tez się nieźle złomotać. Warunki - spanie 25pln od łba w bardzo fajnych warunkach (agroturystyka), gospodynie robi pyszne żarełko. Obiadokolacja za 18pln (ogromna pyszna porcja). Z warszawy to niecałe 200km. Jest duże prawdopodobieństwo że będą jeszcze jakieś miejsca w samochodzie na osoby i rowery. Wyjazd z Warszawy - ewentualnie mogę kogoś zgarnąć po drodze. Ja wyjeżdżam w czwartek po robocie ale będę osoby, które dojadą w piątek. Można wziąć też żony, kochanki, dzieci..... w razie czego proszę o info - zainteresowanym podam mój mr telefonu w celu umówienia szczegółów.
premier2 Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Gdyby to był inny termin, to chętnie, ale 24 są Nowiny. Może zajrzycie
Mateunio Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 23 mogę do was dojechać jakbyście byli w okolicach Nowej Słupi. Mam 25 km z Ostrowca, to można zrobić delikatny trening przed Nowinami. Z drugiej strony jak napisal Premier zapraszamy do Nowin na ŚLR.
Ecia Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 My z Księciem - bardzo chętnie, jeśli znajdzie się dla nas miejsce w aucie . Z tym, że my możemy startować w piątek.
jacekkoz Napisano 15 Maja 2009 Autor Napisano 15 Maja 2009 Mateunio - będziemy mieszkać w Paprocicach - to parę km od Nowej Słupii. Na 23 czyli sobotę planuję Pasmo Jeleniowskie. Żeby się nie zrypać możesz przejechać z nami w jedną mańkę a potem zrobić sobie delikatny rozjazd asfaltem do chatki. Ecia - będę miał na uwadze piątek. Pogadam z ludźmi i dam Ci znać czy ktoś będzie w piątek miał wolne miejsce (zdecydowana większość jedzie w czwartek wieczorem).
jacekkoz Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 Ecia, sprawa wygląda tak: w końcu wyklarowała mi się liczba osób na wyjazd. Jedzie 7 osób, 6 rowerowych + moja żona i syn (oba cwaj nierowerowi). Jedziemy w dwa samochody w czwartek po robocie. Zaproszenie nadal jest aktualne ale musiała byś w piątek dojechać przynajmniej do Kielc i ktoś by was odebrał (to 30km w jedną stronę). Sprawa powrotu w niedzielę do dogadania, czy odwózka do Kielc, czy np biorę wasze większe plecaki i oddaję w wawie. Jeśli chcesz jechać to coś da się wykombinować.
Ecia Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Chyba jednak odpadamy - pokomplikowało nam się trochę w tygodniu, a niebawem zlot (chcemy pojechać o tydzień wcześniej) i kasę trzeba ciułać . Gdyby coś się zmieniło, dam jeszcze jutro znać - ale raczej wątpię... Ale na Jeleniowskie i tak na pewno kiedyś wyskoczymy . Szkoda, że akurat w tym rejonie są takie fatalne połączenia kolejowe (a ściślej: nie ma ich wcale)...
jacekkoz Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 oki, szkoda. Może następnym razem. A połączenie nie są złe... do Kielc a potem to już tylko 30km na miejsce
Mateunio Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Jacekkoz mam pytanie. Czy macie już wytyczoną trasę po Paśmie Jeleniowskim. Powiem szczerze, że w zeszłym roku próbowałem tamtędy jechać i pojawiały się problemy. Dokładniej chodzi o to, że trasa w wielu miejscach jest nieprzejezdna. Kamienie jak telewizory. Jeśli jednak macie już ułożoną trasę i jest do przejechania to ja na 80% dojeżdzam do was w sobotę. Pozdrawiam
jacekkoz Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 to dziwne. Przejechałem już to pasmo ze 3 razy i jest tylko jedno miejsce nieprzejezdne - szczyt Szczytniaka (to środkowe wzniesienie) na jakiś czterystu metrach (znajduje się tam gołoborze). Fakt że w tym roku na nowym fulu i porządnymi oponami mam zamiar spróbować to przejechać. Generalnie napieramy z Paprocić czerwonym szlakiem. Pierwszy podjazd jest męczący z potem w miarę luzik Nawet jak dla mnie. Tak naprawdę możesz z nami przejechać z Paoricic a na końcu pasma odbić przez Truskolacy, Sadowiec do OStrowca. Wyślę Ci na PRV mój nr żebyś w razie czego mógł się konkretnie umówić. Oczywiście cały czas mowa o sobocie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.