wariat69 Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Witam to moj pierwszy post na forum prosze o wyrozumialosc. Mam taki problem a mianowice Moje hamulce w rowerze starsznie piszcza i wydaja dziwny dzwiek. Kupilem nowe klocki bo myslalem ze to pomoze, ale dalej to samo. W servisie powiedzieli mi ze musze je dotrzec i przejechac okolo 1000km na nich, zrobilem tak jak mowili i piszcza dalej. Moze wy pomozecie mi z tym problemem, probowalem roznych rzeczy np: przypalanie, przemycie rozpuszczalnikiem, scieranie papierem sciernym i dalej nic nawet klocki ustawilem bardzo blisko tarzcy, a dzwiek jeszcze glosniejszy. Prosze o pomoc.
Mod Team Puklus Napisano 10 Maja 2009 Mod Team Napisano 10 Maja 2009 Niewiem jaki tam standard mocowania ale pewnie IS. Zalecam zamienić klocki miejscami o ile sie da. popuścić zacisk na srubach zacisnąć klamke mocno i zakrecić tez solidnie. Ogolnie klocki metalicze lubia popiskiwac. Jaki masz amortyzator ?? Bo piszczenie bierze sie w duzej mierze z tego ze klocki dociskają pod nie własciwym kątem do tarczy. Jezeli jest to mocowanie IS a widelec tez nie nalezy do udanych mocowanie moze być źle sfrezowane i wszystko w gruncie rzeczy jest do d***. A jalepszym spodobem było by kupienie jakiegos dobrego hamulca.
wariat69 Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 Moj amor to suntour XCT ale wlasnie z przodu jest wszytko ok tylko z tylu piszczy. Klocki sa nowe, a przy okazji to jeszce z nich wydobywa sie dziwny dzwiek jakby sie szprychy ruszaly, patrzylem sa wszystkie szprychy naciagniete. Nowe hamulce nie zabardzo chce kupowac bo dopiero co rower kupilem za 1300zl, a serwis mam daleko. Zobacze ten sposob co podales. Dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.