Skocz do zawartości

[obręcz] do 100 zł

Pitusg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety ostatnio na maratonie przy upadku ktoś uderzył w moje koło i pękła mi obręcz, miałem DT X450. Czy przy wymianie obręczy muszę wymienić także szprychy? I co jest godnego polecenia pod vki za około 100 zł (nie wykluczam, że kupię taką obręcz, jaką miałem)?

• Mod Team
Napisano

Co do szprych ja na jednym komplecie badziewiaków jedździłem na 3 krotenie zaplatanym kole i do dziś sie trzyma. Jezeli kupisz inną obracz licz sie raczej z wymianą szprych. Jak kupisz taką samą to nie koniecznie tylko nowy komplet nypli, choć wszedzie zalecają za kazdym razem wymiane szprych na nowe.

Napisano

Sprawdź najpierw, czy te szprychy w ogóle jeszcze się do czegoś nadają - po takim dzwonie koło na pewno jest scentrowane, a niektóre szprychy mogą być pogięte.

Po takim wypadku ja bym dla pewności wolała jednak wymienić.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witam!

Mam problem z wyborem obręczy do swojego roweru. Jeżdżę właściwie w większości po asfalcie, czasami

jakieś zjazdy z górek, skoki itp... Nie uprawiam żadniej z dyscyplin typu trial, dirt... głównie

jazkda po mieście czasem jakieś podskoki.

Chodzi mi o tylnie koło, posiadam piastę i szprychy, ale obręcz całkiem mi się wygięła i poszukuję

nowej mam do dyspozycji około 100 zł. Zastanawiam się nad firmami Alexrims, Mavic, Dartmoor, ale nie

wiem która z nich jest najlepsza. Prosze was o podpowiedź może jest jakaś lepsza firma, a

przynajmniej która z nich produkuje najlepsze obręcze do 100 zł.

Proszę o odpowiedź w temeacie lub na gg nr. 9143689

Napisano

Chciałbym jeszcze zapytać, która z firm produkuje najlepsze obręcze, nie chodzi mi o modele ani o ceny tylko o najlepszą jakość??

I jeszcze chciałbym uzyskac opinię na temat obręczy DARTMOOR - Obręcz FORTRESS CITY BLACK?

Napisano

Tyle, że Dartmoor Fortress City Black służy bardziej do Dirtu czy DH. Nie wiem czy nie jest w ogóle szersza. Zaś też jest cięższa.

Chyba najlepszy będzie Mavic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...