Skocz do zawartości

[rower] Giant do 2000zł

FatherTed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

w ostatni weekend spotkała mnie niemiła niespodzianka w postaci kradzieży roweru Roll ponieważ sezon w pełni chce kupić nowy sprzęt

Głównie jeżdżę po mieście (80%) - ścieżki, chodniki, rzadziej ulice (nie mam zaufania do kierowców), czasami uda się zboczyć na bezdroża (20%).

(Dodam że ważę 94kg, przy wzroście 177 i rower jest moim sposobem na chudnięcie.)

Prawdopodobnie ktoś spyta dlaczego Giant lub będzie chciał zaproponować inny model. Odpowiadam - mam zaufanie do tej marki, a dodatkowo zniżkę na rowery tej właśnie firmy.

Po wstępnym rozglądnięciu się mam takich faworytów

- GIANT YUKON

- GIANT X-SPORT 3

- GIANT X-SPORT 4

Bardzo proszę doświadczonych kolegów rowerzystów o pomoc w wyborze, który z tych modeli, a może inny?

pozdrawiam

Napisano

Tak naprawdę to wszystko zależy od tego jakie tam macie te chodniki, bo na niektóre warszawskie to i full MTB nie jest przesadą.

Jeżeli w miarę równe to lepiej sprawdzi się X-sport 3, bo ma mniejsze opory, lepiej zestopniowaną korbę. X-sport 4 odpuść sobie bo ma napęd 8 biegowy z tyłu.

Napisano

Po wizycie w sklepie Gianta i wstępnych oględzinach odrzucam X-Sporty. Jednak potrzebuję rowerek którym można pojeździć po piaszczystych bezdrożach.

W grze pozostał Yukon i dołączył Terrago 3.

Co wy na to?

Napisano

Terrago troszkę jednak za drogi 2400 z tarczami, 2100 bez.

Planuję odwiedzić jeszcze kilka sklepów, ale bliski jestem zdecydowania się na Yukona.

Trochę nie podoba mi się malowanie, ale jakoś się przyzwyczaję i staram się to traktować jako kosmetykę.

Chciałbym zapytać się Was jeszcze o klamkomanetki. Do tej pory miałem grip shifty i może to kwestia przyzwyczajenia, ale polubiłem je. Czy warto zastanawiać się nad zmianą z klamkomanetek na gripshifty?

Druga sprawa to same klamkomanetki. W sklepie jakiś inny odwiedjący powiedział mi, że jak kupie to żeby zmienić na oddzielne klamki i manetki - nie bardzo jest to dla mnie zrozumiałe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...