FatherTed Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Witam, w ostatni weekend spotkała mnie niemiła niespodzianka w postaci kradzieży roweru Roll ponieważ sezon w pełni chce kupić nowy sprzęt Głównie jeżdżę po mieście (80%) - ścieżki, chodniki, rzadziej ulice (nie mam zaufania do kierowców), czasami uda się zboczyć na bezdroża (20%). (Dodam że ważę 94kg, przy wzroście 177 i rower jest moim sposobem na chudnięcie.) Prawdopodobnie ktoś spyta dlaczego Giant lub będzie chciał zaproponować inny model. Odpowiadam - mam zaufanie do tej marki, a dodatkowo zniżkę na rowery tej właśnie firmy. Po wstępnym rozglądnięciu się mam takich faworytów - GIANT YUKON - GIANT X-SPORT 3 - GIANT X-SPORT 4 Bardzo proszę doświadczonych kolegów rowerzystów o pomoc w wyborze, który z tych modeli, a może inny? pozdrawiam
Schwefel Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Tak naprawdę to wszystko zależy od tego jakie tam macie te chodniki, bo na niektóre warszawskie to i full MTB nie jest przesadą. Jeżeli w miarę równe to lepiej sprawdzi się X-sport 3, bo ma mniejsze opory, lepiej zestopniowaną korbę. X-sport 4 odpuść sobie bo ma napęd 8 biegowy z tyłu.
FatherTed Napisano 6 Maja 2009 Autor Napisano 6 Maja 2009 Po wizycie w sklepie Gianta i wstępnych oględzinach odrzucam X-Sporty. Jednak potrzebuję rowerek którym można pojeździć po piaszczystych bezdrożach. W grze pozostał Yukon i dołączył Terrago 3. Co wy na to?
wilu111 Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 Miałem podobny dylemat i wybrałem Terrago 2. Jutro odbieram.
FatherTed Napisano 7 Maja 2009 Autor Napisano 7 Maja 2009 Terrago troszkę jednak za drogi 2400 z tarczami, 2100 bez. Planuję odwiedzić jeszcze kilka sklepów, ale bliski jestem zdecydowania się na Yukona. Trochę nie podoba mi się malowanie, ale jakoś się przyzwyczaję i staram się to traktować jako kosmetykę. Chciałbym zapytać się Was jeszcze o klamkomanetki. Do tej pory miałem grip shifty i może to kwestia przyzwyczajenia, ale polubiłem je. Czy warto zastanawiać się nad zmianą z klamkomanetek na gripshifty? Druga sprawa to same klamkomanetki. W sklepie jakiś inny odwiedjący powiedział mi, że jak kupie to żeby zmienić na oddzielne klamki i manetki - nie bardzo jest to dla mnie zrozumiałe?
Schwefel Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Jeżeli Gripshifty to tylko Srama, a jak już gripy będziesz miał Srama to może się skusisz na cały napęd Srama?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.