Michaelg Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam bardzo serdecznie, mam do Was pytanie jakiego typu rower zapewnia podczas jazdy proste plecy i jest niedrogi? Mam dyskopatię w okolicy lędźwiowej i nie mogę się schylać a na rowerze górskim nie mogę jeździć bo jest się wtedy za bardzo pochylonym. Mogę prosić o przykładowe linki bądź informację na temat rowerów takich? Rower ten żeby nie był drogi tak do 400 zł.
GdyniaBiker Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Proste plecy będziesz miał, jeśli górna rura ramy z mostkiem nie będzie za krótka, bo się będziesz garbił, a różnica wysokości kierownicy i siodełka będzie duża.. Więc albo rower miejski, coś takiego, albo podniesienie kierownicy w tym, co masz. Za 400zł to niestety nie będzie rower przyzwoitej jakości, nie będzie dostępny w wielu rozmiarach, które pozwoliłyby Ci wybrać odpowiedni.. Mógłbyś spróbować włożyć do swojego Voltage wyższy widelec, nowy miałby też długaśną rurę sterową, można by pewnie dołożyć trochę podkładek, do tego mostek o dużym wzniosie, np. trialowy, no to już ekstremum, za długi, ale bywają krótsze: http://www.trials.pl/index.php?act=viewProd&productId=39, albo regulowany, np: http://www.allegro.pl/item591407055_mostek...super_cena.html http://www.allegro.pl/item611367558_nowy_m...regulowany.html do tego znalazłaby się jakaś kierownica o jeszcze większym wzniosie.. W sumie można by podnieść różnicę poziomów o jakieś kilkanaście cm może Nie wiem, to nie wystarczy? W tych 400zł się mieszcząc.
Afro92 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Witam na forum, mam 16,5 no prawie 17 lat i 172 wzrostu około (jeśli to ważne w wyborze roweru) Choruj na chorobę scheuermanna, pogłębioną lordozę i lekką skoliozę, rehabilitant celem wzmocnienia nóg i dolnych partii mięśni zalecił jazdę na rowerze, ważne bym na nim, że tak powiem nie leżał ani się nie garbił, utrzymywał prostą pozycję, niestety na moim "góralu" się garbię, że tak powiem No i postanowiłem kupić jakiś rower, do lasu i na prostą drogę... Mój wybór padł na Kross Trans Alp na kołach 28 cali, co myślicie o tym wyborze w moim przypadku?
gilgamesz Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Na takim 28' na pewno bedziesz miał bardziej wyprostowaną sylwetkę.Można ją jeszcze bardziej uczynic mniej pochyloną poprzez dodanie jakiegoś regulowanego mostka(który można wysoko podnieść) i gietej kierownicy.Polecam też sztycę amortyzowaną. Najlepiej Thudbuster firmy Cane Creek. Jest ona przedstawiana jako bardzo przyjazna dla ludzi z chorobami kręgosłupa.Niestety jest dość droga. Drugim wyjsciem jest kupno roweru o typowo miejskiej ramie.Takiego typowego "holendra" na którym siedzi się praktycznie prosto.Ale wiadomo w terenie na nim za bardzo nie pojeździsz
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Ten Kross Trans Alp mi się wydaję, że też to jest taki holender, bo siedzę na nim w miarę prosto, on styknie w teren, np. do lasu?
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Oki, nie wiem tylko czy...on nie jest za duży? Ale 28 cali na wzrost 170-172 będzie ok? Bo na niższym będę zgarbiony?
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Czyli 19 cali zamiast 28? Sorki za tak banalne pytanie ale o rowerach prawie nie wiem nic, dotąd dla mnie szczytem był rower z Makro Bo jak jeździłem rowerem na 26 cali kołach to wydawał się lepiej dobrany do sylwetki ale byłem na nim lekko przygarbiony...
TNEGA Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 19 to rozmiar ramy. Kółka 28. Fakt, że siedzi się prościej, a pomyka szybciej niż na holendrach (chociaż jazda holenderem to bajka, tyle, że bardzo dostojna).
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Oki, czyli taki 19 cali rama i 28 cali koła na wzrost 170-172 styknie? Na nim tylko był taki problem, że nogi z siodełka nie dotykały podłoża To ten Trans Alp to nie jest klasyczny holender? Bo chyba na tych dostojniejszych to po laskach nie pojeżdzę
TNEGA Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Dobrze by było, sprawdzić to live pod okiem sprzedawcy Kiedyś czytałem, że koła 28 są dobre dla osób od 170 cm wzwyż. Może rzeczywiście byś rozważył opcję klasycznego mieszczucha, bo na nich siedzi się zupełnie prosto (no i są proponowane jako rowery przede wszystkim wygodne i niemęczące).
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 A jak wygląda taki klasyczny? Tylko u mnie jest dość sporo terenu ziemnego na około i na nim bym już raczej nie pojeździł...
harry1337leet Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 tak jak mówisz kup większy rower z wygodnym siodełkiem ! ustaw siodełko w miarę nisko i daj wyżej kierownice na pewno będzie wygodnie, a garbienie odejdzie w zapomnienie
TNEGA Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 A jak wygląda taki klasyczny? Tylko u mnie jest dość sporo terenu ziemnego na około i na nim bym już raczej nie pojeździł... Klasyk wygląda tak: http://www.hollandfahrrad.net/images/holla...enfiets_350.jpg
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Hmmm klasyk chyba się poza postawą nie sprawdzi w moim przypadku Tak więc chyba pozostaje mi tamten ALP na 28 cal kołach i 19 cali rama?
TNEGA Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Hmmm klasyk chyba się poza postawą nie sprawdzi w moim przypadku Tak więc chyba pozostaje mi tamten ALP na 28 cal kołach i 19 cali rama? Pewnie tak. Ale przed zakupem przymierz. Ja tam na crossówki/trekkingi nie narzekam.
Afro92 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Przymierzałem się do niego, był w miarę wygodny i byłem w miarę, że tak powiem wyprostowany, mierzyłem się w sklepie do innych rowerów i z nich siedziało mi się na nim najwygodniej
gilgamesz Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Dla wzrostu 170-172 cm i rowerze crossowym, lepszym rozwiazaniem jest rama 18 cali. Zreszta najlepiej przymierzyc sie do roweru,zobaczyc ile cm przeswitu jest pomiędzy górną rurą a krokiem.Pamietaj,że musisz mieć pare cm przeswitu.
Rulez Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Dla wzrostu 170-172 cm i rowerze crossowym, lepszym rozwiazaniem jest rama 18 cali. 18" to może być do XC ,a do crossa optymalna będzie 19", a nawet będzie lepiej, bo przy takiej ramie jak Kross będzie bardziej wyprostowany . I nie wiem po co te dywagacje skoro był zadowolony.
TNEGA Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Dywagacje były po to, żeby utwierdzić Afro92 w sluszności wyboru
Michaelg Napisano 6 Maja 2009 Autor Napisano 6 Maja 2009 Dzięki. hm trochę kombinacji i kosmicznie by to mogło wyglądać tak mi się zdaje. Ogólnie to chciałbym jak najtaniej i chcę się przejść na giełdę może poszukać używki. A jaką kierownicę ew do tej modyfikacji by użyć? Zresztą jak dam długi mostek to będzie on daleeeko od siodełka - w sumie im dłuższy tym dalej w miejsckich czy tych takich oldschollowych są te kierownice okrągłe że ma się ręce po bokach np tak to wygląda: http://www.allegro.pl/item625191379_rower_...nia_wrocla.html albo coś takiego tańsze: http://www.aukcjoner.pl/gallery/001020856-.html#I1 opłaca się? lekko bym go stuningował i usunął bagażniki i niepotrzebne do jazdy po prostej drodze w niedalekie trasy - dodatki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.