maxiu14 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Witam Mam zamiar kupic jakas hydraulike na tyl, tylko nadal nie moge sie zdecydowac co wybrac... Po ostatnich przejsciach z Shimano 575 jakos stracilem do tej firmy zaufanie. W tamte wakacje posiadalem Juicy Five(08) i bylem naprawde bardzo zadowolony. Ale moze hamulce innych firm tez sa warte polecenia ? Dlatego tez zwracam sie z prosba do Was Ostatnio w Decathlonie mialem okazje sie przejechac na Hfx9 i bylem mile zaskoczony, ale to tylko 1 wrazenie.. ciekawe jak by bylo po ilus tam km. Obecnie zastanawiam sie nad Juicy Three, Hfx9, Magura Julie moze macie cos jeszcze godnego polecenia ? Na cala ta "operacje" mam powiedzmy 300zl w tym, ze nie musze kupowac juz tarczy poniewaz 2 tyg temu kupilem nowa i kurzy sie (jak na razie) Hamulec moze byc uzywany. Z gory dzieki za pomoc Pozdrawiam Przemek.
sajmonG Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 ja mam Juicy Three i jesten naprawde z nich zadowolony
Mod Team Puklus Napisano 5 Maja 2009 Mod Team Napisano 5 Maja 2009 Niewiem zabardzo jak jeździsz ale na tył nie potrzeba wybitnego hamulca (choć czasam to trzeba). ja bym zaproponował np tektro Auriga (chyba tak sie pisze) tani dość i ma nawet pochlebne opinie o nim krąża. Sam mam z przodu magure Luise 2000 i powiem ze jak sie ją ustawi odpowiednio nie ma problemow a hamuje jak zyleta ( waze ok 65), nie ma jakiejsc powalającej siły ale jak na 1 tłoczek to ok.
skjaatel Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Przerobiłem Shimano BR-M485, HFX 9, a teraz mam Juicy 3 i jestem naprawdę zadowolony. U mnie priorytetem jest modulacja nie siła (taki teren w jakim jeżdżę) i Avidki doskonale się sprawdzają (choć siły również im nie brak, po dotarciu). Tylne koło łatwo się blokuje, więc śmiało Juicy 3 bierz - łatwo będzie nad nim zapanować.
maxiu14 Napisano 6 Maja 2009 Autor Napisano 6 Maja 2009 Jezdze roznie, raczej cos w stylu street,dirt chociaz w teren tez lubie pojechac. Ostatecznie wybor padl na Juicy Three ktory zamowilem dzisiaj rano Czekam az dostane paczke i miejmy nadzieje ze zakup bedzie udany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.