Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Jaka przerzutka Shimano za ok. 100 zł?

CrosscR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem tylnej przerzutki Shimano. Moje fundusze to ok. 100 zł. Śmigam w lekkim dircie. Potrzebuję przerzutkę, która zgra mi się z 8-rzędową kasetą Shimano i manetką Shimano Alivio.

Biorę pod uwagę przerzutki:

-Alivio

-Deore

-Tiagra

-Sora

Która z nich będzie najlepsza?

Napisano

Tiagra i Sora mają przeznaczenie szosowe.

A czy Alivio lub Deore? Obie będą pracować podobnie (zwłaszcza na początku). Dirt to chyba nie jest dyscyplina, gdzie pokonuje się tysiące kilometrów, więc zakładam, że prędzej przerzutka zostanie roztrzaskana przy jakiejś glebie, niż złapie luzy. Ja bym wybrał Alivio a za zaoszczędzoną kasę - nowe pancerze.

Napisano

jakich kaset używa się w dircie?? do jakiejś szosowej twardo zestrojonej 11-25 czy coś takiego wybrałbym coś z krótszym wózkiem czyli raczej Sore.

krótszy wózek jest mniej podatny na uszkodzenie w czasie ewentualnego "kontaktu".

Alivio to nowe jakoś niepewnie wygląda a Deorka jednak trochę droższa jest od Sory więc i strata większa gdyby ją coś złego spotkało :P

takie moje zdanie B)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam mam rower Kross Hexagon v3. Obecnie mam przerzutke shimano tourney ale ona juz jest na wykonczeniu (a ma zaledwie 4 miesiace) straszne luzy, kolko blokuje lancuch ;/. Obecna przerzutka posiada krotki wozek. Rower posiada 7 biegow z tylu.

A wiec przejdzmy do tematu: co polecacie kupic w cenie do 100zl. Zastanawiam sie na ta : LINK tylko nie wiem czy bedzie ona dobra bo posiada dlugi wozek. A co myslicie o tej : LINK

Dziekuje wszystkim za pomoc :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...