globinatrotters Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam Mam z przodu tarczówkę hydrauliczną Shimano Deore (klamka dual control, zacisk BR-M535, klocki standardowe, tarcza Shimano za 25zł)> Jeżdżę na nim od stycznia 2009 r. Na początku hamował super, lekkie naciśnięcie i robiłem stoppie. Teraz mogę o tym pomarzyć. Hamowanie jest długie i w miarę zwalniania coraz głośniej piszczy. Co należy zrobić aby hamulec powrócił do dawnej świetności? P.S. Nie był zalany olejem ani innymi tłustymi substancjami
sadfreak Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Być może się zapowietrzyły, to by tłumaczyło symptomy. Zależnie od wiedzy/zdolności manualnych możesz spróbować je przelać na nowo płynem, bądź oddać do serwisu.
globinatrotters Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Napisano 19 Kwietnia 2009 Na 90% się nie zapowietrzył, bo jak by się zapowietrzył to klamką dotykała by kierownicy. Klamka dochodzi maksymalnie do połowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.