amikoma Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Na początku się przywitam,bo jestem tu nowy. Tak jak w temacie interesuje mnie szlak "EuroVelo Szlak Wokół Bałtyku" i chciałbym go w niedalekiej przyszłości przejechać.Moje pytanie do was brzmi ile kosztowała by mnie taka wyprawa chodzi tu o opłaty za prom,most,wyżywienie,jakieś wejściówki itd. Jak się do takiego wyjazdu przygotować fizycznie? Liczę na waszą szybką odpowiedź.Z góry dzięki
gdy Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 przede wszystkim bedziesz musiał mieć z pół roku wolnego bo to 7930 km.
amikoma Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Napisano 19 Kwietnia 2009 czasu za pare lat będę miał pod dostatkiem
Mikan Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Zdaje się, że oficjalnie ten szlak jeszcze nie istnieje
gdy Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 w PL ze swinoujscia do gdańska czyli pewnie ok 300 km. http://pl.wikipedia.org/wiki/EuroVelo
erich Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Oczywiście zaczynamy w Świnoujściu i lecimy na Gdańsk, bo wiatry wieją zazwyczaj z zachodu :-) Mocny zawodnik z Ciebie ,Amikoma. Byłem kiedys na Litwie i powiem Ci że sporo bikerów tam widziałem.
Shogun Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 przede wszystkim bedziesz musiał mieć z pół roku wolnego bo to 7930 km.Taki dystans można spokojnie w 2 miechy zrobić (o ile ma się przyzwoitą kondycję), więc wystarczą wakacje. czasu za pare lat będę miał pod dostatkiem Najpierw pytasz o ceny biletów, a potem piszesz, że to plany na "za parę lat" Proponuję po prostu trenować (5-10 tys. km rocznie wystarczy), a jak kiedyś będziesz miał możliwość jechać to zaplanujesz szczegóły, kupisz potrzebny sprzęt i pojedziesz. Największy problem to znalezienie towarzysza, chyba, że chcesz sam jechać.
gdy Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 jak sie człowiek uprze to pewnie , że da rade to objechać w dwa miechy tylko nie wiem czy to jeszcze bedzie mozna nazwać wycieczką czy już tour de baltica ze średnimi odcinaka 130km/dzień
HomerWells Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 130km dziennie przy przeciętnym tempie 20 km/h to raptem 6,5 h jazdy. Drugie tyle pozostaje na zwiedzanie i odpoczynek.
erich Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 130 km dzień w dzień przez 2 miesiące? Powodzenia. Jestem pod wrażeniem. Deszcz, wiatr... i jeszcze toboły trzeba ciągnąć ze sobą. Jazda na rowerze ma chyba dawać satysfakcję?
Pacmen_89 Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Inny lubi jeździć a inny podróżować i zwiedzać kraje na rowerze co też daje satysfakcje i powód do dumy kto co lubi
HomerWells Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 130 km dzień w dzień przez 2 miesiące? Powodzenia. Jestem pod wrażeniem. Deszcz, wiatr... i jeszcze toboły trzeba ciągnąć ze sobą. Jazda na rowerze ma chyba dawać satysfakcję? Wszystko zależy od stopnia wytrenowania i osobistych preferencji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.