Skocz do zawartości

[EuroVelo] Szlak Wokół Bałtyku

amikoma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku się przywitam,bo jestem tu nowy.

Tak jak w temacie interesuje mnie szlak "EuroVelo Szlak Wokół Bałtyku" i chciałbym go w niedalekiej przyszłości przejechać.Moje pytanie do was brzmi ile kosztowała by mnie taka wyprawa chodzi tu o opłaty za prom,most,wyżywienie,jakieś wejściówki itd.

Jak się do takiego wyjazdu przygotować fizycznie?

Liczę na waszą szybką odpowiedź.Z góry dzięki

Napisano

Oczywiście zaczynamy w Świnoujściu i lecimy na Gdańsk, bo wiatry wieją zazwyczaj z zachodu :-)

Mocny zawodnik z Ciebie ,Amikoma. Byłem kiedys na Litwie i powiem Ci że sporo bikerów tam widziałem.

Napisano
przede wszystkim bedziesz musiał mieć z pół roku wolnego bo to 7930 km.
Taki dystans można spokojnie w 2 miechy zrobić (o ile ma się przyzwoitą kondycję), więc wystarczą wakacje.

czasu za pare lat będę miał pod dostatkiem :wallbash:
Najpierw pytasz o ceny biletów, a potem piszesz, że to plany na "za parę lat" ;) Proponuję po prostu trenować (5-10 tys. km rocznie wystarczy), a jak kiedyś będziesz miał możliwość jechać to zaplanujesz szczegóły, kupisz potrzebny sprzęt i pojedziesz. Największy problem to znalezienie towarzysza, chyba, że chcesz sam jechać.
Napisano

jak sie człowiek uprze to pewnie , że da rade to objechać w dwa miechy tylko nie wiem czy to jeszcze bedzie mozna nazwać wycieczką czy już tour de baltica <_< ze średnimi odcinaka 130km/dzień

• 2 tygodnie później...
Napisano

130 km dzień w dzień przez 2 miesiące? Powodzenia.

Jestem pod wrażeniem.

Deszcz, wiatr... i jeszcze toboły trzeba ciągnąć ze sobą. Jazda na rowerze ma chyba dawać satysfakcję?

Napisano
130 km dzień w dzień przez 2 miesiące? Powodzenia.

Jestem pod wrażeniem.

Deszcz, wiatr... i jeszcze toboły trzeba ciągnąć ze sobą. Jazda na rowerze ma chyba dawać satysfakcję?

Wszystko zależy od stopnia wytrenowania i osobistych preferencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...