makakto Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 Witam Na mapie Kampinoskiego Parku Narodowego (tej zielonej, z łosiem na okładce) naprzeciwko miejscowości Wychódźc zaznaczona jest przeprawa promowa. Może ktoś z Was orientuje się czy prom rzeczywiście jest czynny? pozdrawiam i z góry dziękuję za odzew!!
jarbla Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Od 2005 lub 2006 korzystałem z tej przeprawy kilkanaście razy: http://www.zw.com.pl/artykul/275897__Turka..._Bialoleke.html
QWEY564 Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 dziwne, wydawało mi się że już odpisywałem na tego posta. tego promu do Secymina nie ma już dobrych kilka lat
jarbla Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 O jakim Secyminie mówisz? Jeżeli chodzi o przeprawę Łomianki Białołęka, to jest ona nadal czynna (podany link jest do artykułu z 2008 roku). Choć jest faktem, ze zdarzały się mniejsze i większe przerwy w kursowaniu. Mi samemu zdarzyło się ze dwa razy wracać bo akurat wtedy stateczku nie było. Miejmy nadzieję, że odkąd samorządowcy wzięli sprawę w swoje ręce, a nie kapitał prywatny, takich problemów już nie będzie. Czas pokaŻe. Pozdrawiam
Ecia Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Pytanie makato dotyczyło właśnie przeprawy w Secyminie - jakieś 50 km na płn-zach od Łomianek
nietyjek Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Czy nadal nie wiadomo czy coś już się dzieje z tym promem, tzn czy już pływa?
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 O tej przeprawie nie wiem, ale z Czerwińska do Śladowa można ponoć łódkę wynająć u miejscowych rybaków. Rowery też przewożą
QWEY564 Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 ale baaaaardzo rzadko.. po pierwsze trzeba takiego upolować(jak wypływa), a po drugie nie często się teraz zgadzają na przewóz rowerzystów:/ niby za "zapłatą za benzynę" dało by radę ale trzeba trafić na jakiegoś miłego.. PS widzę że zrobił się tu bałagan: Prom Tarachomin-Łomianki kursuje w okresie letnim(info w necie) Prom w okolicach Secymina nie kursuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.