MarcinGoluch Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Witam! Na sklep trafiłem w poszukiwaniu siodła WTB. Początkowo dorwałem ich ofertę na ebay.co.uk gdzie niektore produkty wystawiają taniej niż w sklepie. Zamówiłem na ebay 2szt siodła WTB Rocket V SLT w cenie 29,99funtów/szt gdzie cena regularna tego modelu chodzi ok 60funtów. Koszt wysyłki 8,99 za dwa siodła też wydawał się dość rozsądny. Zamówienie, następny dzień płatność PayPal i po 4dniach(!!!) siodła były u mnie! Potwierdzenie wysyłki dostałem w piątek a we wtorek siodła były u mnie! Po otwarciu mały ZONK! Jedno z siodeł było jakby zdeformowane, wyższa skorupa, delikatnie pomarszczone pokrycie i miałem wrażenie że tytanowe pręty nie do końca symetrycznie wygięte. No cóż foto i mail do sklepu z reklamacją. Odpowiedź w ciągu niespełna 30min! Normalnie byłem w szoku! Bardzo przeprosili za powstały kłopot i prosili o wysyłkę do nich. Koszt pokryłem z Qbą66 z którym owe siodła ściągaliśmy ale ponieważ było to nieco ponad 20zł nie ścigałem już o zwrot sklepu. Oczywiście otrzymałem odpowiedź, że zdjęcia nie budzą wątpliwości i nowe siodło natychmiast zostanie wysłane. Następny dzień po wysyłce napisałem maila do sklepu i prośbę o dokładne sprawdzenie siodła aby uniknąc nie potrzebnych kolejnych kosztów. Otrzymałem kolejne przeprosiny i info, że jest przekopywany cały magazyn w poszukiwaniu siodła idealnego dla mnie . No ok po kolejnych 4dniach od dostarczenia im siodła miałem już nową sztukę u siebie. Tym razem piękne, idealnie naciągnięte i symetryczne siodło. Mały zgrzyt hmm jak dla mnie nie koniecznie. Pozwolił mi uwierzyć, że nie każdy sklep chce oskubać klienta. W ani jednej sekundzie nie bałem się o sposób rozwiązania sprawy! Sposób załatwienia sprawy powinien byc wzorem dla wielu polskich sklepów. A oto linki do sklepu Rutland Cycling Ebay http://shop.ebay.co.uk/merchant/rutlandcyc...QQ_fromZQQ_mdoZ Sklep www.rutlandcycling.co.uk POLECAM! ! ! Pozdrawiam! Marcin
jmc Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Mogę też potwierdzić solidność tego sklepu. Kupowałem tam kilka razy wówczas, gdy relacja funt/złoty była szczególne korzystna. A możliwość przelewów via PayPal daje niemal stuprocentową rękojmię bezpiecznego transferu pieniędzy. Szybkości otrzymania zamówionego towaru od momentu zamówienia i złożenia dyspozycji przelewu (w moim przypadku było to niemal natychmiastowe) nie dorównuje większość polskich e-sprzedawców.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.